Târgovişte: Mădălina Andreea Nicolae, adolescenta poetă şi croitoreasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  Mădălina Andreea Nicolae, adolescenta poetă şi croitoreasă
Târgovişte: Mădălina Andreea Nicolae, adolescenta poetă şi croitoreasă

Este o poetă bine cotată la Uniunea Scriitorilor, Doru Opriş considerând-o cea mai bună poetă la 16 ani din Târgovişte. În plus, îi place să-şi facă singură hainele, pentru a le da o notă personală.

Mădălina a deprins de mică arta scrisului. În clasa a treia scria prima poezie, care acum i se pare “puerilă”, iar la doar 13 ani a publicat primul volum de proză scurtă intitulat “Lumi paralele”, apărut la editura Macarie.

image



“Acesta cuprindea povestiri despre cum vedeam eu viaţa la vârsta aceea, relatări despre copii, despre lucrurile care mă impresionau. A fost primit foarte bine, astfel că, pe lângă cele 100 de exemplare publicate iniţial, am mai editat încă 50 de exemplare”, a declarat Mădălina Andreea.

Privind în urmă cu ochi critic, nici acestea nu o mai mulţumesc. “Acum mi se par copilăreşti acele povestiri şi nu mă mai atrag cu nimic. Am mai scris apoi proză scurtă, dar nu am mai publicat-o”, a adăugat Mădălina.

Premiul “Prima verba” al Uniunii Scriitorilor

Specialiştii au recompensat-o însă pentru acest volum cu premiul “Prima verba” al Uniunii Scriitorilor. Apoi, a început să scrie cu sârg poezie. “Am trecut la poezie, pentru că nu-mi plăcea să dezvolt prea mult o temă, iar poezia trebuie să fie scurtă şi la obiect”, ne-a mărturisit poeta.

Membră din clasa a V-a a cenaclului literar “Elena Văcărescu” şi apoi a cenaclului Săgetătorul al Uniunii Scriitorilor, Mădălina reuşeşte să-şi adjudece premiu după premiu. Trei ani la rând a obţinut premiul „Tinere Condeie” pentru poezie şi a primit un premiu internaţional la un concurs desfăşurat la Chişinău.

Pentru a-şi exersa mâna, a fost nelipsită, în ultimii ani, din tabăra de creaţie a Uniunii Scriitorilor.     
       
„Acolo, i-am cunoscut pe Iuliu Raţiu, Iuliu Areţu, Tudor Opriş şi George Coandă. Iuliu Raţiu mi-a plăcut foarte mult pentru că era o fire foarte deschisă. Vestea plecării sale la cele veşnice m-a întristat foarte tare. Dacă dânsul nu mai e, taberele vor fi mult mai triste pentru că ne acorda foarte mult timp. Se mai făceau glume, dar dânsul niciodată nu se supăra şi ne susţinea nebuniile”, a mai spus Mădălina.

Tudor Opriş i-a apreciat condeiul încă de când i-a citit poeziile. “Domnul Tudor Opriş a spus că Mădălina este cea mai bună poetă de vârsta ei din Târgovişte”, a declarat Alexandrina Dinu, coordonatoarea Centrului de Excelenţă, secţia creaţie literară din Târgovişte.

Dincolo de pasiunea ei pentru scris, Mădălina rămâne o adolescentă care îşi caută un drum în viaţă, nefiind foarte convinsă de ceea ce va face peste câţiva ani. “Aş vrea să devin jurnalistă. Cred că mi s-ar potrivi. Mi-ar plăcea şi să devin stewardesă, să colind în toată lumea”, ne-a mărturisit aceasta.

Ori de câte ori timpul îi permite îşi modifică singură hainele. “Îmi place să-mi  modific  hainele. Cos bine şi de mână şi la maşină. Mi-a plăcut mereu să-mi fac singură lucrurile, să le dau o notă personală”, a adăugat Mădălina Andreea.

Îi plac desenele animate

Nu şi-a pierdut încă deprinderile din copilărie, astfel că în fiecare seară, înainte să adoarmă, spune că urmăreşte un desen animat. Îi plac şi cele clasice cu Tom şi Jerry, dar şi serialele animate actuale, de pildă “Spioanele”, pe care nu îl ratează niciodată.

Întrebări şi răspunsuri:


Ce-ţi doreşti cel mai mult?
M.A.N. Îmi doresc să devin jurnalistă, dar într-un alt oraş. E o meserie care implică multă mişcare fizică şi eu consider că am înclinaţie spre scris. Îmi place să vorbesc cu oameni, să socializez.

Care este scriitorul de care te simţi legată?
M.A.N. Îmi place Paulo Coelho pentru că ştie să-şi ţină cititorii aproape. Este foarte direct în ceea ce scrie. Mi-aş dori să pot scrie ca el, deşi nu cred că voi ajunge vreodată să scriu ca el.

Ce materie ai vrea să fie eliminată din programa şcolară?
M.A.N. Nu îmi place deloc cu fizica. Nu am înţeles-o niciodată şi nici nu cred că o voi înţelege vreodată. Din acest motiv, am ales filologia, mai ales că îmi place să citesc, să scriu, îmi plac limbile străine. Ştiinţele exacte nu mă atrag şi nu le înţeleg. 

Ce-i place?
Îmi place să călătoresc. Am fost în Spania şi Anglia şi am vizitat toate muzeele din Londra şi Barcelona. Vreau să cunosc oameni, să aflu cât mai multe despre stilul lor de viaţă. În plus, îmi plac produsele de fast food, chiar dacă ştiu că nu sunt sănătoase.

Ce nu-i place?

Nu-mi place ipocrizia oamenilor. Prefer adevărul oricât de dur ar fi, decât să fiu minţită. Nu-mi plac ciupercile. Când iau o pizza, stau să înlătur mai întâi ciupercile. Trebuie să adaug că urăsc şoriceii pentru că distrug tot ce prind şi sunt hidoşi.

Profil

Născută: 3 aprilie 1993, Târgovişte
Studii: clasa a X-a la Colegiul Naţional “Constantin Carabella”
Hobby: cititul, scrisul, muzica
Familie: este singură la părinţi

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite