MODERNIZARE Intrare cu trei benzi în Spitalul Judeţean de Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii au luat de bune ameninţările şefului de la Consiliul Judeţean, cu rezilierea contractului şi s-au pus pe treabă . Parcarea a fost asfaltată şi a fost finalizată sala de mese, acolo unde pot mânca şi rudele sau prietenii celor internaţi. De asemenea, intrarea în curtea spitalului se va face pe trei benzi, două dintre ele, dus-întors, dedicate vizitatorilor, iar cea de-a treia exclusiv ambulanţelor.

Dacă în urmă cu trei săptămâni, preşedintele CJ Dâmboviţa spunea despre muncitorii angajaţi în amplul proiect de modernizare al Spitalului Judeţean, că au un dezinteres total, acum, lucrurile par că s-au schimbat. Treaba merge, iar lucrurile bune se văd.

Practic, până la această dată a fost asfaltată parcarea din faţa Spitalului, cea dedicată exclusiv cadrelor medicale. Urmând ca pentru pacienţi şi aparţinătorii acestora să se amenajeze o altă parcare lângă centrală, cu o capacitate de 200 de locuri. De asemenea, a fost finalizată sala de mese, acolo unde pot mânca şi rudele sau prietenii celor internaţi, însă contra unei sume de bani. De asemenea, intrarea în unitatea spitalicească se va face pe trei benzi separate. Una va aparţine exclusiv ambulanţelor, iar celelalte două vor fi dedicate vizitatorilor.



Oază de relaxare


Un pacient bine dispus se tratează mult mai bine decât unul trist, de aceea, cei care vin la spital trebuie să păşească într-o oază de verdeaţă. Aceasta este premiză după care se ghidează preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu. „Până la sfârşitul lunii august vor fi finalizate şi spaţiile verzi. Lucrăm şi la tonusul pacienţilor pentru că un pacient cu un tonus psihic bun este mult mai uşor de vindecat decât  unul trist, care se luptă cu boala. Din punctul meu de vedere, trebuie să facem din curtea spitalului o adevărată grădină, un adevărat parc, pentru a arăta că aici există preocupare faţă de pacienţi”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Fonduri suplimentare de la minister

În curtea spitalului, lucrările au fost finalizate în proporţie de 80%, iar la clădire, puţin peste 10%. Până în septembrie se va termina de montat izolaţia termică pentru toată clădirea şi se vor înlocui ferestrele cu geam termopan. De asemenea, se va trece şi la igienizarea subsolului şi a vestiarelor pentru asistente şi infirmiere. „Toată curtea spitalului este un adevărat şantier. Derulăm mai multe proiecte. În afară de proiectul de care ştiţi, care se referă la reparaţii capitale, extindere, modernizare şi dotare cu aparatură de înaltă performanţă a Pavilionului Central, avem fonduri de la Minister pentru reparaţii capitale şi pentru celelelalte paviolioane: de recuperare, de dermatologie, de oncologie, de medicină legală şi cel de cardiologie”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, managerul Spitalului.

Valoarea totală a proiectul european este de 20 milioane de euro, din care Consiliul Judeţean cofinanţează cu 2%, adică aproximativ, 360.000 de euro. Ministerul Sănătăţii a constribuit şi el cu 6 milioane de lei şi  850.000 de euro pentru aparatură medicală.

image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite