MITĂ Judecătoarea Maria David, de la Înalta Curte, condamnată la patru ani închisoare, cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea Maria David a fost condamnată de foștii colegi de la Înalta Curte de Casație și Justiție
Judecătoarea Maria David a fost condamnată de foștii colegi de la Înalta Curte de Casație și Justiție

Judecătoarea Maria David de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost condamnată, marţi, de instanţa supremă la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă. Ea a fost acuzată că ar fi primit de la un om de afaceri peste 200.000 de euro pentru a interveni la colegi magistraţi.

Judecătoarea Maria David, aflată în arest preventiv din februarie, a fost condamnată de foștii colegi de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Maria David este unul dintre cele trei cazuri mediatizate intens în acest an de judecători care au ajuns în stare de arest preventiv după ce au fost denunțați.

Alături de magistratul de la Înalta Curte de Casație și Justiție au ajuns în atenția opiniei publice cazul judecătoarei Elena Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, adusă la audieri în fața magistraților Curții de Apel București (CAB), după ce DNA a reținut-o pentru șantaj, și Cătălin Nicolae Șerban, fost vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, trimis în judecată de procurorii DNA la începutul lunii aprilie, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Între 2005 și 2011, 21 de magistrați au fost condamnați pentru corupție, conform CSM.

„Cred că mulți magistrați se gândesc acum de două ori înainte de a comite astfel de fapte”

CITEŞTE AICI MAI MULT



Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite