Târgovişte: Încă o vedetă vine la MCM Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Încă o vedetă vine la MCM Târgovişte
Târgovişte: Încă o vedetă vine la MCM Târgovişte

Una dintre cele mai bune baschetbaliste din Europa, Natallia Marchanka, va juca în acest sezon la MCM Târgovişte.

Municipal MCM Târgovişte a mai transferat o jucătoare de mare valoare. Ultima achiziţie a formaţiei noastre se numeşte Natallia Marchanka şi se poate spune că este una dintre cele mai valoroase baschetbaliste ale bătrânului continent.

Preşedintele onorific al clubului, primarul Gabriel Boriga a declarat că iubitorii baschetului din Dâmboviţa vor mai avea parte de surprize până la începutul sezonului.

Natallia Marchanka este din Belarus, are 30 de ani, 1.70m şi evoluează pe postul de conducător de joc.

Are peste 200 de selecţii în echipa naţională a statului Belarus, iar în anul 2007 a fost aleasă cel mai bun conducător de joc al Campionatului European disputat în Italia.

În acelaşi an, Natallia Marchanka a făcut parte din dream – team-ul turneului final din peninsulă alături de nume de legendă precum: Amaya Valdemoro (Spania), Anete Jekabsone (Letonia), Tatyana Shchegoleva (Rusia) şi Maria Stepanova (Rusia). Timp de două sezoane, Marchanka a evoluat în cel mai puternic campionat din Europa, cel al Rusiei, la Dynamo Novosibirsk.

În stagiunea 2008 – 2009 a jucat în Euroligă pentru formaţia poloneză Lotos Gdynia. Este câştigătoare a medaliei de bronz cu echipa naţională a Belarusului în 2007, selecţionată cu care în 2009 a încheiat turneul final pe poziţia a patra. A jucat pentru Belarus la turneul final al Jocurilor Olimpice de la Beijing, în anul 2008.

Natallia Marchanka – statstică Euroligă 2008 – 2009

13 meciuri jucate

Medie minute pe meci : 28
Medie 2 puncte: 42 %
Medie 3 puncte 45 %
Medie aruncări libere: 80 %
Medie recuperări pe meci: 2
Medie pase decisive: 4, 9
Puncte: 93

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite