MĂSURĂ Începe “vânătoarea de cai” în Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de cai trebuie să fie cu mare băgare de seamă începând cu aceasta săptămână. Animalele lăsate nesupravegheate şi în special caii, vor fi ridicate de angajaţii Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte. În zilele următoare va fi achiziţionată o remorcă specială pentru transportarea cailor lăsaţi liberi de către proprietari sau abandonaţi.

De multe ori, caii provoacă accidente grave atunci când intră pe carosabil, sau îngreunează circulaţia. De vină sunt oamenii care nu au grijă de ei spun reprezentanţii Direcţiei de Salubritate. Tocmai pentru a preveni astfel de situaţii, animalele vor fi ridicate şi duse la unitate, unde li se va implanta un cip. Cei care îşi vor revendica animalul, vor fi nevoiţi să achite o taxă de ridicare, în valoare de 200 de lei.

„Dacă situaţia se repetă, la ridicare, proprietarul va plăti şi o amendă, iar la a treia abatere, calul nu va mai fi eliberat, ci sacrificat, conform normelor sanitar veterinare în vigoare”, a declarat Dănuţ Badea, directorul Direcţia de Salubritate. 

Cartierele în care caii le dau cel mai mult de furcă şoferilor, sunt 2, 3, 11 şi 12.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite