MĂSURĂ Boxerii târgovişteni, alungaţi din Sala Sporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii erau aciuaţi într-o sală de fitness, care funcţionează în cadrul Sălii Polivalente, prin bunăvoinţa chiriaşilor plătitori. Cum bunăvoinţa a fost limitată, sportivii s-au văzut cu ringul dezafectat şi cu „jucăriile” scoase în stradă. Administratorii Sălii Polivalente spun că întâietate au cei care plătesc, nu sportivii.

Interesele financiare dictează de mult în sport. A ajuns să nu ne mai mire nimic.  Sportivii de performanţă sunt alungaţi în stradă pentru că nu îşi permit să plătească o chirie prea mare.
Situaţia disperată a avut loc la Târgovişte în urmă cu două săptămâni. Boxerii şi antrenorii de la Clubul Sportiv şi Clubul Sportiv Municipal Târgovişte, au fost evacuaţi din foaierul Sălii Sporturilor, singura locaţie din oraş unde se puteau antrena.

Ei se pregăteau acolo prin bunăvoinţa reprezentanţilor unei săli de fitness care plătesc în fiecare lună, 50 de milioane chirie către Sala Polivalentă. „Până acum câteva luni ne-am antrenat fără probleme în sala de fitness printr-un acord între Clubul Sportiv Târgovişte şi patronii acestei săli închiriate. Peste noapte însă, ne-am trezit cu ringul jos. Am rămas fără cuvinte când am venit acum două săptămâni şi am văzut. Copiii vin la antrenament şi chiar sunt mulţi. Am fost nevoiţi să îi trimitem acasă, să stagnăm antrenamentul”, a declarat antrenorul Gigel Stan.

Pe băieţi i-am găsit antrenându-se în aer liber, pe platoul din faţa Sălii Polivalente. Patronul sălii de fitness spune că le-a cerut o cotă parte din chirie pugiliştilor, dar că nu s-au înţeles asupra sumei. „Noi i-am ţinut şi îi mai ţineam. Nu ne-am înţeles la bani însă. De vreo jumătate de an se antrenau la noi”, a declarat Cosmin Cristea.

Varianta Direcţiei pentru Sport: „boxerii au creat stricăciuni”

Reprezentanţii Sălii Polivalente, acolo unde funcţionează şi sala de fitness, ne-au spus, mai în glumă, mai în serios, că de vină sunt boxeri care s-au înmulţit peste noapte. Pe deasupra nu sunt nici cuminţi, mai spun ei. „Boxerii nu au avut unde să lucreze, aşa că pentru o perioada de timp, am vorbit cu cei de la sală să îi lase acolo. La început erau doi, trei, apoi s-au înmulţit. S-au strâns 50. Am făcut tot ce se poate, dar trebuie să trăim şi noi. În 2005 era o ruină sala asta şi acum este frumoasă. Toţi vor să vină aici. Dacă nu am finanţare, nu am cu ce să plătesc lumina, întreţinerea etc. Eu nu am dat dovadă de răutate. Mai mult, boxerii au furat aparatură de acolo, au făcut stricăciuni”, a declarat Pompiliu Nedelcu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa.

S-a găsit o locaţie provizorie

Cum pugiliştii clubului nu puteau rămâne pe străzi, directorul Clubului Sportiv Târgovişte, Ciprian Prisăcaru, le-a găsit o altă locaţie provizorie, tot la Sala Sporturilor, în aripa dinspre autogară.
,,Cred că subiectul a luat o amploare prea mare şi nu era cazul. Câtă vreme oamenii plătesc pentru folosirea acelui foaier, nu le poate impune nimeni să ne primească sportivii acolo. Vă spun doar că, pentru prima dată în istoria CS Târgovişte, se va implica în susţinerea clubului şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, care ne-a promis că ne va pune la dispoziţie spaţiile necesare desfăşurării unei bune activităţi”, a spus acesta.

Printre sportivii care au obţinut rezultate notabile la întrecerile naţionale şi internaţionale se numără Alexandru Stan, Gabriela Bold şi Adrian Luca.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite