MAREA DEZINSECŢIE! Municipiul Târgovişte va fi stropit din aer cu substanţe împotriva ţânţarilor, muştelor şi omizilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezinsecţia continuă Foto: arhivă Adevărul
Dezinsecţia continuă Foto: arhivă Adevărul

Dacă până de curând, căpuşele erau o adevărată problemă pentru români, acum ţânţarii sunt pe primul loc. Cum Municipiul Târgovişte se confruntă cu o adevărată invazie de ţânţari şi aproape că nu mai poţi sta dimineaţa şi mai ales seara în aer liber fără să fi ciupit de aceste insecte, Direcţia de Salubritate a programat pentru perioada 5 – 19 iulie, o acţiune de deratizare.

Un lucru îmbucurător este faptul că substanţele folosite vor avea efect şi asupra muştelor şi omizilor. Acţiunea se va derula în intervalul orar 22:00 – 5:00 şi cuprinde toate zonele verzi din municipiu, precum şi locurile de joacă.
Locuitorii sunt rugaţi să manifeste prudenţă şi să evite aceste perimetre pe toată perioada campaniei de dezinsecţie. De asemenea, deţinătorii de animale trebuie să ia toate măsurile de protecţie care se impun astfel încât acestea să nu aibe de suferit.

“Am luat legătura cu o firmă care au un fel de aeronave tip AN 2, cu licenţe, termen de valabilitate, pentru  executarea misiunilor de tratamente avio-chimice, pentru că această acţiune trebui făcută clar din atmosferă şi pe toată suprafaţa Municipiului Târgovişte, asta însemnând vreo 5.400 de hectare. a declarat ing. Dănuţ Badea, director Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte.

Tratamentul împrăştiat din aer costă 9 eruro la hectar. Asta înseamnă că toată operaţiunea costă aproape 50 de mii de euro.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite