Alexandru Curtaşu se întoarce din Israel cu inimă bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul dâmboviţean, care s-a născut cu defect septal ventricular, a fost operat pe inimă în Israel. Acesta a reuşit să strângă cei 33.000 dolari, bani necesari pentru a suferi o intervenţie chirurgicală la Hadassah University Hospital Ein Kerem din Ierusalim.

Lupta lui Alexandru Curtaşu, tânărul de 19 ani care s-a născut cu defect septal ventricular, continuă. După ce a suferit mai multe intervenţii chirurgicale în ţară, care nu au dus la un rezultat favorabil, acesta a intrat în contact cu o clinică din Israel, care s-a oferit să-l ajute. Alexandru avea nevoie de nu mai puţin de 33.000 de dolari pentru această operaţie, bani care i-ar salva viaţa.

S-au organizat spectacole caritabile pentru a se strânge banii necesari şi, într-un final, Alexandru Curtaşu a luat drumul Israelului, către Hadassah University Hospital Ein Kerem din Ierusalim.

“Operaţia a decurs exact aşa cum vroiau medicii. Acum, Alexandru nu mai are niciun fel de probleme, totul a ieşit aşa cum speram cu toţii. După atâta luptă trebuia ca totul să iasă bine şi Alexandru să fie sănătos”, a declarat pentru Adevărul de Seară Radu Curtaşu, fratele lui Alexandru.

Foarte probabil, Alexandru va fi externat mâine de la Hadassah University Hospital Ein Kerem şi până la sfârşitul săptămânii ar putea să se reîntoarcă în ţară. Chiar dacă puţini au fost aceia care au crezut că Alexandru Curtaşu va reuşi să strângă cei 33.000 dolari, tânărul a demonstrat că dacă speri până în ultima clipă şi rezultatul va fi favoprabil. “S-au strâns destui bani din spectacolele caritabile care au fost organizate pentru el, dar au fost şi multe firme care au donat bani în conturile puse la dispoziţie”, adaugă acesta.

Bani cheltuiţi la spitalele din ţară pentru nimic

A cheltuit sume impresionante la spitalele din ţară în speranţa că problema sa va fi rezolvată, însă medicii i-au vândut vise. Prima operaţie a avut-o la vârsta de 12 ani, iar în luna iulie a anului trecut a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, la Timişoara. Credea că aceea va fi ultima operaţie din viaţa sa, că este sănătos, însă după numai câteva luni a dat peste noi probleme. Avea cavitatea abdominală umflată din cauza unui lichid care se acumulase în corp.

„A fost un chin pentru mine, mă operasem în iulie şi după câteva luni să am iarăşi probleme, nu imi venea să cred. Mi-au zis că boala congenitală de cord cianogenă s-a agravat şi că sunt nevoit să fac o a treia operaţie”, spune Alexandru Curtaşu, care a decis apoi să facă operaţie în străinătate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite