Lucrări în ritm de melc pe centura Târgoviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia de reabilitare şi modernizare a drumului de centură a municipiului Târgovişte a demarat la începutul lunii iunie 2010, în prezenţa  ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Pentru a da bine la imagine, s-a turnat în acea zi chiar şi câţiva metri pătraţi de asfalt. Apoi, lucrările au fost lăsate baltă.

După alte câteva săptămâni au început săpăturile, că până acum nu s-a făcut altceva. În momentul de faţă, constructorul se găseşte încă în... pauza de iarnă şi nici nu se grăbeşte să reînceapă lucrul. Chiar dacă sunt îngăduitori, ştiind că vor avea parte de un drum modern peste vreo 2 ani, şoferii nu se pot abţine să nu înjure printre dinţi când ajung pe acest tronson.

13,8 km de drum, reabilitaţi în 40 de luni


„Domnule, înţeleg că se fac lucrări, dar aşa? Totul este alandala. Uitaţi-vă şi dumneavoastră, nici pietonii, săracii, nu mai au trotuar. S-au întins muncitorii peste tot, fără nicio logică. Mă gândesc că nu se grăbesc, ştiind că au termen tocmai până la finalul lui 2013. Ce, noi, suntem iuţi, ca japonezul? Noi ne facem că muncim”, crede Cornel Lixandru, un şofer care a nimerit în şantierul de pe Centură.

image

Lucrările, în valoare de 88,7 milioane de lei, din care 70,2 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile, trebuie să fie finalizate în anul 2013. Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie, acolo unde va fi posibil, precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite