Lucia Ciuciuc şi Nicoleta Iordache vindecă bolnavii din orice domeniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţi, judecători, cântăreţi de muzică populară, doctori, oameni de rând, toţi au ceva în comun: vin la masaj la Lucia şi Nicoleta.

„Cuplul de Aur”, aşa cum sunt supranumite cele două angajate ale clinicii Hera by Polimed din Târgovişte, au readus zâmbetul pe buzele multor pacienţi cu probleme de sănătate. „Mulţi cred că a veni la masaj este un moft, dar nu este aşa. Acum, în vremurile noastre a devenit chiar o necesitate, pentru că tot mai mulţi oameni suferă de stres, sedentarism. Tocmai din această cauză mulţi se îngrasă, iar toată grăsimea se depunde pe vasele de sânge. Dar noi aici nu ne ocupăm doar de cei care au luat puţin în greutate. Vin la noi pacienţi cu dureri de spate, cu dureri musculare, sportivi, care au nevoie permanentă de masaj. Toţi pleacă de la noi sănătoşi”, spune Lucia Ciuciuc, maseur terapeut.

Şi cum masajul terapeutic fară fizioterapie este ca mâncarea fără sare, cei care apelează la Lucia, trec automat şi pe la Nicoleta. „Fizioterapia este extrem de benefică pentru dureri de oase, dureri musculare etc. Sunt asistentă de aproximativ cinci ani dar ca fizioterapeut lucrez de doar un an. Visul meu de când eram mică a fost acela de a deveni asistenţă şi de a avea grijă de oamenii aflaţi în suferinţă. Prin fizioterapie se pot vindeca multe boli precum discopatiile lombare sau cervicale, durerile musculare şi multe altele. Fizioterapia funcţionează pe bază de stimuli electrici şi laser”, spune Nicoleta Iordache.

Atingea oamenii şi îşi dădea seama de ce boli suferă

Lucia practică această meserie de 13 ani. Şi-a dat seama că are talent dintr-o pură întâmplare. Pe când lucra la frizer şi le atingea pe păr pe clientele sale, simţea de ce afecţiune suferă. „Îmi dădeam seama dacă suferă de inimă sau de rinichi, sau de orice altă afecţiune. Multora le spuneam şi nu le venea să creadă. Când îi atingeam pe oameni simţeam un schimb de energie şi parcă vedeam bolile în oglindă. Imediat după asta am hotărât să iau nişte cursuri de masaj terapeutic, recuperări pe anumite boli. Înainte am avut cabinetul meu de reflexoterapie şi masaj şi foarte multă lume venea la mine. Acum lucrez într-o clinică privată din Târgovişte. Am lucrat şi pe la Constanţa, Piatra Neamţ sau Bucureşti”, mărturiseşte Lucia.

A fost maseuza Irinei Loghin

Mulţi ani, Lucia a lucrat în Bucureşti, acolo unde a fost nedespărţită de lângă Irina Loghin. „Am fost maseuza Irinei Loghin dar şi a multor vedete precum Maria Ciobanu sau Fuego. De multe ori mă sună Irina şi îmi spune să trec pe la ea doar să îi mai fac câte un masaj. Am fost foarte apropiate o vreme. Mergeam în excursii, drumeţii pe munte şimulte altele”, îşi aduce aminte maseuza.

A primit o cerere în căsătorie de la un pacient

Nu puţini sunt pacienţii care după ce au plecat pe picioarele lor şi mult mai vioi de la masaj, au venit să îi mulţumească, fiecare în felul său. Dar s-a întâmplat ca unul să o ceară în căsătorie pentru a-şi asigura un masaj de calitate în fiecare seară. Era trecut de prima tinereţe. „L-am refuzat legant şi mi-am văzut de treaba mea pentru că sunt o profesionistă. Şi acum îmi vine să râd când îmi aduc aminte. Mi-a promis că îmi dă vilă şi piscină dar ca să scap de el i-am spus că dacă nu are elicopter nu accept”, spune râzând Lucia.

Întrebări şi răspunsuri:
Cât de grea e meseria asta?


Pentru mine această meserie nu e grea deloc pentru că o fac cu plăcere. Dacă nu îmi plăcea poate că nu rezistam pentru că muncesc destul de mult. Îmi încep programul de la ora 9.00 şi poate ajung acasă la ora 20.00. În tot acest timp am grijă de 15-20 de pacienţi.

Care este cea mai gravă boală pe care ai vindecat-o prin masaj?

Cea mai mare satisfacţie a mea este aceea când pacineţii se simt bine după ce pleacă de la mine şi se întorc a doua zi să îmi mulţumească.  Am vindecat boli precum ciroza hepatică în ultima fază, boli de inimă sau vase de sânge coagulate. Toate acestea doar prin masaj.

Ce-i place Luciei?
„Îmi place munca, îmi place relaţia cu oamenii. Îmi place la nebunie ciocolata cu alune, îmi plac plimbările în aer liber şi să zâmbesc mult, pentru că zâmbetul, chiar şi forţat, îţi aduce o stare de bine”, ne învaţa Lucia

Ce nu-i place Luciei?
„Nu-mi place absolut deloc ura şi oamenii care ţin râcă pe nimicuri.  Nu-mi plac răutăţile de orice fel. Nu-mi place când plouă afară pentru că mă inhibă”, spune Lucia.

Ce-i place Nicoletei ?

„Îmi place comunicarea dintre oameni şi corectitudinea în tot ceea ce faci. Îmi place muzica de orice fel în afară de manele şi plimările în aer liber”, mărturiseşte Nicoleta.

Ce nu-i place Nicoletei? 

„Nu îmi place bârfa pentru că o vorbă spusă aiurea te poate distruge pe toate planurile. Nu îmi place politica şi tot ceea ce văd la televizor. De aceea am cam renunţat în ultima vreme să mai urmăresc programele”, dezvăluie Nicoleta.

Profil:
Nume: Lucia Ciuciuc
Născută: 4 iulie 1973
Studii: Liceul Nr. 1 din Târgovişte
Familie: necăsătorită

Profil:
Nume: Nicoleta Iordache
Născută: 18 mai 1985
Localitatea: Cândeşti
Studii: Şcoala Sanitară, Târgovişte
Familie: necăsătorită

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite