Luca a rămas fără ochi, dar a scăpat de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul de numai un an, diagnosticat cu retinoblastom, a fost supus unei operaţii la o clinică din Essen, Germania. Soţii Cîrstian sunt fericiţi că au scăpat de coşmar şi că Luca este din nou sănătos, chiar dacă acesta a rămas fără un ochi şi i s-a pus proteză.

Au sperat că Luca ar putea să scape de cancer, că va fi un copil sănătos. Soţii Daniel şi Roxana Cîrstian şi-au dus copilul la o clinică din Essen, Germania, acolo unde au auzit că sunt cei mai buni medici din Europa specializaţi în tratarea retinoblastomului. Toata drama trăită la aflarea diagnosticului din urmă cu câteva luni a continuat în Germania, unde Luca a fost consultat de o comisie de medici. După o analiză atentă, medicii au constatat că ochiul copilului nu mai poate fi salvat. Aşadar, Luca, îngeraşul de numai un an, care a fost diagnosticat cu retinoblastom, o formă rară de cancer, a rămas fără un ochi. „Am fost două săptămâni în Germania şi l-au operat. L-au controlat mai mulţi medici până când i-au dat verdictul final. Au zis că tumoarea era centrată şi că nu mai exista nicio şansă ca ochişorul să-i fi salvat, astfel că i l-au scos şi i-au pus proteză. Nu a existat o altă soluţie”, mărturiseşte îndurerată Roxana Cîrstian, mama lui Luca.

„Bine că am scăpat de coşmarul ăsta”

Dacă ar fi întârziat mai mult timp, lucrurile ar fi fost mult mai grave. Cancerul s-ar fi putut extinde şi i-ar fi putut provoca moartea lui Luca. Soţii Cîrstian, credincioşi din fire, spun că Dumnezeu i-a ajutat să ajungă acolo la timp. „Bine că am scăpat de coşmarul ăsta, de boala asta grea. Era cât se poate de rău dacă nu ajungeam cu el în timp util la clinica din Germania. Dumnezeu ne-a ajutat şi am reuşit să ajungem la timp cu el, asta şi datorită oamenilor care ne-au susţinut şi care au fost alături de noi”, spune aceasta.

Luca se simte mai bine

În acest moment Luca este sănătos, râde, glumeşte, se joacă. La doar un an, fiul familiei Cîrstian a făcut faţă bolii ce i-a provocat atâta durere şi poate fi considerat un învingător. „Acum se simte mai bine, a început să şi mănânce. Nu prea mânca în Germania, cu atâtea consultaţii şi anestezii. Prin câte am trecut numai noi ştim”, adaugă mama lui Luca. 
Pentru mama copilului de un an momentele trăite în Germania au fost de coşmar şi s-a rugat în fiecare secundă ca Luca să fie din nou sănătos. „Am văzut pe acolo mulţi copii bolnavi, chiar şi morţi. Ne bucurăm extrem de mult că acum Luca este sănătos. Când i-au dat verdictul că trebuie să-i scoată ochiul doctorii mi-au zis: «Ce contează? Viaţa lui sau esteticul?»”, a adăugat Roxana Cîrstian.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite