Locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această categorie a fost reprezentată astăzi la prima bursă a locurilor de muncă organizată anul acesta de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa. Află ce joburi au fost oferite şi de ce beneficii se bucură atât angajaţii, cât şi angajatorii.

Persoane cu dizabilităţi, şomeri sau dâmboviţeni în căutarea unui loc de muncă au participat astăzi la bursa organizată de AJOFM Dâmboviţa, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa. 39 de agenţi economici au acceptat invitaţia organizatorilor bursei. Ei şi-au arătat disponibilitatea de a angaja persoane cu dizabilităţi. „Am primit câteva CV-uri, dar nu de la persoane cu dizabilităţi. Căutăm ingineri mecanici şi ingineri electrotehnişti. Ne interesează oameni care să ştie meserie, nu contează dacă au dizabilităţi”, ne-a spus Amalia Pica, de la SC Nimet SRL.

„N-am găsit nimic. Sunt dezamăgit”

Conform informaţiilor oferite de Cătălin Niculae, directorul AJOFM Dâmboviţa, agenţia are actualmente 34 de persoane cu dizabilităţi în baza de date, la care s-au adăugat la desfăşurarea bursei alte 55, din partea DGASPC Dâmboviţa. Lor le-a fost oferite posturi pentru ingineri proiectanţi, contabili, economişti şi lucrători în industria confecţiilor textile şi panificaţie. Din păcate, locurile de muncă nu au corespuns tuturor aşteptărilor. „Am calificare ca mecanic şi n-am găsit nimic. Sunt dezamăgit. Am mai căutat de lucru şi o să mai caut, să văd ce găsesc”, ne-a mărturisit Dan Rotaru.

Subvenţii pentru angajatori şi prime pentru angajaţi

Cei care angajează persoane cu dizabilităţi beneficiază de subvenţii din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi din alte surse alocate conform prevederilor legale. Cât priveşte absolvenţii şcolilor speciale, înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, ei pot beneficia de prime din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în situaţia în care se angajează pentru o perioadă mai mare de 12 luni.
Anul trecut, AJOFM Dâmboviţa a plasat pe piaţa muncii 28 de persoane cu dizabilităţi, în majoritate tineri până la vârsta de 40 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite