Locuitorii cartierului Schela Mare nu au apă de aproape o lună. Au primit astăzi ajutor de la militari şi jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii cartierului Schela Mare nu au apă de aproape o lună
Locuitorii cartierului Schela Mare nu au apă de aproape o lună

Peste 1100 de locuitori ai cartierului Schela Mare din Moreni au apă doar din mila autorităţilor. Conducta principală care alimenta cartierul a îngheţat. În ultima săptămână, jandarmi, Crucea Roşie, pomppierii şi militarii au dus zeci de tone de apă potabilă în zonă.

Oamenii nu mai au apă la robinete de aproape o lună. Gerul năprasnic a îngheţat conducta principală pe o distanţă de 2 kilometri. Oamenii se plâng însă că şi vara au probleme cu apa.

“A îngheţat conducta pentru că nu este băgată în pământ. Este o porţiune aici sub pod la Cristianu de vreo 20 de metri, care e pe deasupra. E linie aeriană şi a îngheţat. Cu asta ne facem baie, cu asta ne spălăm. Deocamdată ne ajunge o zi, două”, ne-a spus un localnic.

Astăzi, în Schela Mare au fost aduse peste 15 tone de apă, pentru ca apa să le ajungă oamenilor până luni. Efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ale Garnizoanei Târgovişte vor distribui apă potabilă şi săptămâna viitoare până când se va remedia problema.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite