Locotenentul lui Ghenosu, arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul prins cu un pistol în zona Tribunalului Dâmboviţa a fost încarcerat pentru 29 de zile. Magistraţii Tribunalului Prahova, acolo unde a fost audiat Ionuţ Cobianu, poreclit "Nas", au luat serios în seamă ameninţarea pe care acesta o reprezintă şi îl vor cerceta în stare de arest.

Tribunalul Prahova a emis, ieri, mandat de arestare pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele lui Ionuţ Cobianu, locotenentul interlopului "Ghenosu", care în urmă cu două zile, a fost surprins având asupra sa, un pistol cu şase gloanţe în încărcător, chiar în faţa Tribunalului Dâmboviţa.

Potrivit procurorilor DIICOT Ionuţ Cobianu, poreclit "Nas" este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, aderare la grup infracţional organizat şi şantaj, fiind dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Prahova.  Procurorii aveau informaţii că pistolarul urma să îl lichideze pe Ion Honciu, zis “Nelu Ungureanu“, care urma să se prezinte la Tribunalul Dâmboviţa, ca parte într-un dosar în care este acuzat de încăierare şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, alături de Florin Ghinea, zis “Ghenosu”. Poliţiştii dâmboviţeni au arătat că Ionuţ Cobianu avea şase gloanţe în pistol, dintre care unul pe ţeavă.

Interlopul Ghenosu



„Sunt şeful vostru până am să mor!”- acesta este mesajul de întâmpinare al lui „Ghenosu”, pe unul dintre site-urile de socializare pe care interlopul şi-a postat fotografii în care îsi etaleaza muşchii tatuaţi. Are 37 de ani, dar a adunat 38 de dosare penale, fiind acuzat de aproape toate infracţiunile cu violenţă care se regăsesc în Codul Penal, dar şi proxenetism şi clonare de carduri. „Ghenosu” a beneficiat în repetate rânduri de sprijinul unor magistraţi controv
ersaţi. Şeful Secţiei Penale de la Tribunalul Prahova, Dumitru Rebegea, a fost arestat, în noiembrie 2009 pentru că aluat mită de interlopul târgoviştean. 

“Locotenenţii” lui Florin Ghinea au legături cu interlopi din întreaga ţară, fiind în relatii strânse cu clanul „Cămătarilor” din capitală, dar şi cu membrii clanului „Cordunenilor”, care au terorizat Moldova. Problemele lui „Ghenosu” cu legea au început în urma cu mulţi ani. În 2003, el a făcut cunoştinţă cu puşcăriile din Franţa, fiind condamnat la şapte ani de închisoare pentru proxenetism şi sechestrare de persoane.

Odată extrădat în România pentru ispăşirea pedepsei, “Ghenosu” s-a bucurat de aerul libertăţii, fără ca magistraţii să ia în calcul faptul ca poliţiştii francezi şi cei români de la Crimă Organizată filaseră ani de zile temuta grupare, care-şi extinsese tentaculele în mai toate ţările din Vestul Europei.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite