Lichidările de stoc atrag târgoviştenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Perioadă grea pentru magazinele târgoviştene care au căzut pradă actualei crize economice. Acestea au fost îndemnate să facă lichidări de stoc, pentru a scăpa de marfa din rafturi care a rămas nevândută. Este, totuşi, un lucru bun pentru târgoviştenii care au buzunarul strâmtorat şi pentru care orice leu contează. Aceştia au dat buzna în magazinele care au afişat pe geamuri lichidări de stoc, pentru a cumpăra produse la un preţ sub cel al pieţei. Astfel, la un magazin de obiecte de decor şi cadouri din centrul oraşului, a început să fie frecventat de zeci de târgovişteni în ultima vreme, deşi până acum abia dacă intra vreunul. Asta se întâmplă pentru că acum produsele au un preţ mai mic, sub cel al pieţei. Un cufăr, care reprezintă un cadou ideal pentru cei dragi, este cu cinci sau chiar zece lei mai ieftin decât în alte magazine de acest gen, în funcţie de mărime. “Am trecut pe acolo şi am cumpărat trei cufere frumoase, unul mai mare pentru soţie şi două mai mici pentru cele dou fetiţe ale mele. Căutam să le iau şi eu ceva frumos cadou şi am găsit magazinul ăsta. Am dat până în 30 lei pe toate, deşi în alte locuri trebuia să scot din buzunar cel puţin 50 lei”, spune Ion Munteanu, un târgoviştean de 45 de ani.

Lichidări de stoc sunt şi la magazinele de haine

Preţul unui pachet cu două lumânări parfumate decorate este de cinci lei, în condiţiile în care preţul iniţial era de zece lei. “Oamenii nu mai au bani, iar noi trebuie să terminăm produsele pe care le avem în stoc, astfel că le dăm la un preţ accesibil tuturor. Vin mulţi oameni să cumpere cadouri, pentru că avem obiecte frumoase la un preţ mic”, explică Loredana, vânzătoare la un magazin de cadouri.
Şi magazinele de haine, care nu mai pot rezista pe piaţă din cauza preţurilor considerate prea mari pentru buzunarul târgovişteanului de rând, au început să aibă lichidări de stoc şi să scape de marfa nevândută de săptămâni bune. În ceea ce priveşte hainele, târgoviştenii preferă să dea buzna în celebrele “38”-uri, acolo unde preţurile sunt chiar şi cu 50% mai mici decât cele practicate în restul magazinelor de acest gen. “Dacă mă duc într-un magazin din centru cu nume frumos dau chiar şi 100 lei pe o pereche de blugi, mai bine mă duc la un «38» şi nu scot din buzunar mai mult de 50 lei pentru blugi”, mărturiseşte Ciprian Frâncu, de 22 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite