Liceenii scriitori au fost premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asociaţia Jozsef Pildner a răsplătit talentul tinerilor
Asociaţia Jozsef Pildner a răsplătit talentul tinerilor

Ediţia a doua a Concursului de Creaţie Literară „Jozsef Pildner” şi-a desemnat câştigătorii. Talentul tinerilor a fost recompensat cu diplome şi cărţi, în cadrul unei festivităţi restrânse ce a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte.

42 de liceeni au participat anul acesta la concursul „Jozsef Pildner”, organizat în amintirea celui care a fost un remarcabil om de cultură dâmboviţean, de către asociaţia care-i portă numele. 91 de lucrări au trecut prin mâinile juriului, care a trebuit să departajeze concurenţii la secţiunile: creaţie literară, traducere, jurnalism şi interpretare critică.

Trofeul a ajuns la Pucioasa

Trofeul „Jozsef Pildner” 2011 a fost câştigat de Laura Ioana Vasile, elevă în clasa a XII-a a Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa.

Laura Ioana Vasile

„Scriu de când eram mică, dar la concursuri am început să particip din clasa a şaptea. Scriu teatru, scriu poezie, scriu proză, scriu eseu, scriu de toate”, ne-a spus tânăra. Trofeul obţinut se alătură multor altor premii obţinute pentru creaţie literară, dintre care Laura a amintit: Trofeul „Ion Ruşeţ” 2010, premiul întâi la Concursul Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău, premiul întâi la secţiunea teatru a Concursului Internaţional „Părul Berenicei”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite