Liceancă din Târgovişte, vedetă a muzicii populare pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Ilie, tânără interpretă de muzică populară, a beneficiat de un material de prezentare, realizat de o echipă a televiziunii Lumea Satului. Reportajul a fost filmat la începutul lunii noiembrie şi este postat pe site-ul televiziunii.

La vârsta de 16 ani, Cristina Ilie are o experienţă profesională de invidiat. Cântă în spectacole de la opt ani, prezintă emisiuni şi evenimente, a participat la festivaluri şi concursuri şi e în distribuţia unui film despre România. Datorită talentului şi muncii depuse, ea s-a făcut remarcată şi acum este subiectul unui reportaj ce deschide site-ul televiziunii Lumea Satului. „M-am simţit norocoasă că m-au contactat. Nu cred ca a mai apărut cineva din Târgovişte pe site-ul lor”, mărturiseşte Cristina.



"Îmi place ceea ce fac"


Materialul de prezentare se numeşte „Cristina Ilie – păstrătoare a folclorului autentic românesc”. Adolescenta, elevă în clasa a zecea la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, interpretează cântece de muzică populară din repertoriul Ilenei Sărăroiu şi Rodicăi Bujor sau culese din bătrâni. De asemenea, are o colecţie de 100 de costume populare autentice, cele mai multe din regiunea Munteniei. „Ei m-au numit vedetă, dar nu ştiu cât de vedetă sunt. Ceea ce ştiu este că îmi place ceea ce fac şi că mai am multe de învăţat”, spune cu modestie tânăra, care face parte din Şcoala Micilor Vedete şi Clubul Victorioşilor din Târgovişte, conduse de Victor Mihalache.

image

Sfârşit de an aglomerat pentru Cristina

Echipa Lumea Satului a filmat pe 4 noiembrie acasă, la şcoală şi la unul din spectacolele Cristinei. „Mi-au lăsat o impresie bună. Au fost serioşi şi punctuali. I-am dus în locurile unde petrec cel mai mult timp şi au vorbit cu oameni care mă cunosc. Într-o jumătate de zi au aflat foarte multe lucruri despre mine şi sunt mulţumită de cum a ieşit materialul”, explică târgovişteanca.
În prezent, ea se pregăteşte de spectacolele pentru sărbători. „Împreună cu Şcoala Micilor Vedete şi Clubul Victorioşlor am primit multe invitaţii la emisiuni şi spectacole în acea perioadă. Nu ştiu încă datele, dar sigur nu vom sta acasă de sărbători”, spune Cristina. Ea se bucură nu numai de sprijinul familiei, dar şi a profesorilor care s-au arătat înţelegători faţă de absenţele ei motivate prin concerte şi emisiuni.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite