Târgovişte: Liber, după ce a dat un tun de 650.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din judeţul Ilfov este cercetat de poliţiştii dâmboviţeni în stare de libertate, după ce a înşelat o firmă din judeţul Dâmboviţa cu suma de 650.000 de lei.

Bărbatul era căutat de aproape şase luni şi a fost descoperit întâmplător în trafic.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, în urmă cu şase luni, administratorul unei societăţi comerciale cu profil de comercializare a materialelor de construcţii, cu sediul în localitatea Dragomireşti, a sesizat Poliţia cu privire la faptul că a fost înşelat de un bărbat de 49 de ani, din localitatea Buftea, judeţul Ilfov.

A emis file cec fără acoperire

Patronul din Buftea a emis file cec pentru plata contravalorii unor produse achiziţionate. Introduse spre decontare, acestea au fost refuzate pe motivul lipsei totale de disponibil în contul bancar. Prejudiciul total se ridică la suma de 650.000 de lei.

Conform Poliţiei, administratorul firmei din Bucureşti achiziţiona oţel-beton şi plase de la societatea din Dragomireşti, pe care le comercializa la diferite persoane fizice şi juridice din Capitală, la preţuri cu 20 – 30% mai mici faţă de valoarea de achiziţie, condiţia de bază fiind efectuarea plăţii pe loc.

Căutat de şase luni

În ultimele şase luni, bărbatul a fost citat în repetate rânduri să se prezinte la organele de poliţie pentru audieri, însă acesta nu s-a prezentat niciodată.

Anchetatorii au stabilit că sediul societăţii comerciale era fictiv, iar domiciliul menţionat în documentul de identitate nu corespundea, administratorul societăţii locuind în comuna Crevedia, fără forme legale. Bărbatul a fost descoperit în trafic chiar în Crevedia şi a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere timp de 24 de ore.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a dispus cercetarea în stare de libertate, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Mai multe furturi

De la începutul acestui an, poliţiştii dâmboviţeni au soluţionat 82 de înşelăciuni, comparativ cu anul trecut, când, în aceeaşi perioadă s-au înregistrat 96 de astfel de infracţiuni.

IPJ Dâmboviţa înregistrează însă o creştere uşoară a numărului de furturi, de la 353 în prima parte a lui 2008, la 418 în primele şase luni ale acestui an.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite