Târgovişte: Leonard Orban a stat de vorbă cu elevii târgovişteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Leonard Orban a stat de vorbă cu elevii târgovişteni
Târgovişte: Leonard Orban a stat de vorbă cu elevii târgovişteni

Comisarul european pentru multilingvism,  Leonard Orban, a vorbit, în această dimineaţă, elevilor  Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte despre şansele pe care le au odată ce România este membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană. 

Leonard Orban le-a spus celor 40 de elevi strânşi în laboratorul de fizică al colegiului că este important să se folsească de toate oportunităţile ivite, de şanse pe care părinţii lor nu le-au avut atunci când au vrut să-şi aleagă o carieră sau un alt stil de viaţă.

“Odată ce am intrat în Uniunea Europeană şansele noastre de a ne dezvolta sunt tot mai mari, şanse pe care bunicii şi părinţii noştri nu le-au avut, aşa că trebuie să profităm de tot ceea ce ni se oferă”, a declarat comisarul european pentru multilingvism.

Elevii i-au pus întrebări despre cum decurge o zi la Parlamentul European, ce studii trebuie urmate pentru o carieră în domeniu sau care sunt atribuţiile unui comisar European.

Pe agenda vizitei de la Târgovişte au mai fost întrevederi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.  De asemenea, comisarul european a vizitat obiective realizate cu fonduri comunitare, printre acestea fiind Cetatea de Scaun Târgovişte şi Parcul tehnologic Priboiu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite