Legea cu privire la eutanasierea câinilor a fost atacată la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

62 de organizaţii pentru protecţia animalelor, printre care şi cele două asociaţii care funcţionează în judeţul Dâmboviţa - "Sufleţel" din Târgovişte şi "Câinele meu" din Moreni - şi-au unit eforturile şi au atacat la Curtea Constituţională legea care legiferează eutanasierea câinilor comunitari.

Luptătorii pentru drepturile necuvântătoarelor vorbesc despre fraudarea procesului de vot. "Ca să treacă, legea avea nevoie de 167 voturi. A «obţinut» fix 168 deşi se înregistraseră doar 164. Deputaţi care au votat “NU” au apărut că ar fi votat “DA”. Numai implicarea atâtor forţe pentru adoptarea unui proiect legislativ reprezintă ea însăşi incontestabila dovadă a unei mari afaceri.

Legea constă într-un cumul de prevederi neconstituţionale fapt pentru care, împreună cu mai mulţi avocaţi, am demarat deja procedurile de atacare la Curtea Constituţională. Vom uza de toate căile legale de atacare a prevederilor ilegale, imorale şi generatoare de violenţă pentru a împiedica punerea în practică a acestei aberaţii legislative.

Vom informa toate organizaţiile din străinatate, vom sesiza Parlamentul European, Comisia Europeană pentru Drepturile Omului şi orice alte organisme internaţionale referitor la:  încălcarea tuturor normelor de morală, incitarea cetăţenilor la violenţă, susţinerea şi încurajarea corupţiei, furtului banului public, aducerea societăţii româneşti într-o stare de mediocritate.

Românii, în marea lor majoritate cu respect faţă de viaţă şi fiinţe, nu mai acceptă escaladarea violenţelor, masacrelor, nu mai acceptă încălcarea demnităţii, încălcarea dreptului la libertate individuală, încălcarea dreptului la proprietate, condamnă incitarea la crimă, ură, jaf public, discriminare - pentru că toate acestea se «legifereaza» prin PL 912 de gestionare câini fără stăpân", se precizează într-un comunicat de presă semnat de reprezentanţii celor 62 de organizaţii pentru protecţia animalelor.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite