Lectură! Târgoviştenii au redescoperit biblioteca de cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Pârvulescu a atras 1.230 de cititori la bibliotecă
Paula Pârvulescu a atras 1.230 de cititori la bibliotecă

În Micro IX, iubitorii de carte pot împrumuta titluri din orice domeniu al ştiinţei şi tehnicii. În singura bibliotecă de cartier existentă la Târgovişte, vin cititori din tot oraşul, fiindcă găsesc cărţi interesante şi linişte.

Parcurgând la picior străzile oraşului, în Micro IX, la scara C a blocului 17, ne-a atras atenţia o plăcuţă ruginită de trecerea anilor, care ne indica faptul că acolo ar funcţiona încă o bibliotecă de cartier.

Ne-am mirat că a rezistat, cunoscând nebunia retrocedării spaţiilor de cultură din municipiu. Am format 43 la interfon şi am aşteptat ca cineva să ne răspundă. Uşa s-a deschis după câteva secunde. Ne-a întâmpinat o bibliotecară pe chipul căreia se citea dragoste pentru meserie.

„Această filială a Bibliotecii Judeţene «Ion Heliade Rădulescu» se adresează în special locuitorilor din Micro IX şi Micro XI, însă nu refuzăm niciun cititor, indiferent din ce colţ al Târgoviştei ar veni. Spre exemplu, avem foarte mulţi copii de la Şcoala nr. 8, situată la doi paşi de noi, dar şi de la Şcoala nr. 2, amplasată în zona centrală”, ne spune bibliotecara Paula Pârvulescu.

Întâlniri cu muzica şi poezia

Spaţiul în care funcţionează biblioteca este unul restrâns - o garsonieră de la parterul blocului 17, însă este cald, primitor.

„Este o încântare să vin aici. Niciodată nu mă limitez  să aleg cartea şi să plec, întrucât doamna Paula mă provoacă totdeauna la discuţii. Iniţial, am venit cu nepoţica, să o învăţ de mică cu biblioteca. Acum vin şi pentru mine. Am redescoperit plăcerea de a citi, pe care o pierdusem din cauza grijilor de zi cu zi”, ne spune un pensionar din Micro IX.

Cititorii au la dispoziţie la singura filială de cartier a Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” aproape 8000 de volume, din toate domeniile ştiinţei, inclusiv carte tehnică. Programul de lucru este generos. De luni până vineri, între orele 8:00-16:00, cu excepţia zilei de miercuri, când filiala este deschisă de la 11:00 la 19:00.

„Avem 1230 de cititori înscrişi. Periodic, organizăm diferite activităţi în care îi includem pe copiii de la şcoli, fiindcă vrem să-i atragem către carte, să-i rupem de lângă calculator şi televizor. Am organizat chiar şi întâlniri cu părinţii copiilor, fiindcă ei trebuie să-i îndrume şi pentru a putea face acest lucru trebuie să se apropie şi ei de bibliotecă. Au fost zile când m-am dus în faţa şcolii la ora când se termină cursurile la clasele I-IV şi i-am invitat pe părinţii care veniseră să-şi ia copiii la bibliotecă. Iniţiativa a avut succes. Mulţi mi-au mărturisit că nu ştiau că această filială mai funcţionează”, afirmă Paula Pârvulescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite