De luni, lecţii televizate pentru elevii din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a încheiat un parteneriat cu Discovery Channel, iar de luni, 16 ianuarie, elevii de clasele V - XII şi profesorii lor au la dispoziţie noi resurse pentru susţinerea educaţiei ştiinţifice.

Proiectul "Şcoala Discovery" presupune difuzarea unei ore de programe educaţionale zilnic pe Discovery Channel: luni - matematică, marţi - chimie, miercuri - biologie, joi - fizică, vineri - alte ştiinţe. Fiecare program va fi difuzat de la ora 14:00 şi va fi reluat a doua zi de la ora 8:00, precum şi sâmbăta şi duminica, tot de la ora 8:00.

De asemenea, portalul scoala.discovery.ro pune la dispoziţia profesorilor materiale-suport, care pot fi descărcate şi utilizate la clasă.

"Scopul acestui parteneria nu este de a substitui mijloacele tradiţionale de predare, ci de a întări efectul acestora. Predarea şi evaluarea vor fi mai interesante. Sunt convins că impactul va fi pozitiv", crede prof. Sorin Ion, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

Lecţiile Discovery vor ţine pasul cu programa şcolară, însă profesorii nu sunt obligaţi să aplice la acest proiect. Fiecare are libertatea de a alege. Programul a fost aplicat cu succes şi în alte ţări.

Conform parteneriatului încheiat, în fiecare judeţ s-au desemnat una-două şcoli-pilot, în funcţie de întinderea reţelei şcolare. În Dâmboviţa, a fost desemnată Şcoala Tudor Vladimirescu din Târgovişte, unitate de învăţământ unde se vor monitoriza atent rezultatele programului.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite