Târgovişte: „Laptele şi cornul”, probleme la transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: „Laptele şi cornul”, probleme la transport
Târgovişte: „Laptele şi cornul”, probleme la transport

Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit, în ultima săptămână, mai multe nereguli în transportul produselor din programul guvernamental “Laptele şi cornul”, la şcoli din localităţile Moreni, Ocniţa şi Vulcana Pandele, cele mai multe, legate de depozitare şi transport.

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Dâmboviţa, Sandu Tolea, ne-a precizat că au fost făcute 30 de controale, numai în ultima săptămână.

Problemele au constat în neigienizarea mijloacelor de transport a produselor, dar şi în depozitarea acestora la temperaturi necorespunzătoare. De asemenea, au fost găsite mijloace de transport neautorizate. “Am luat legătura cu distribuitorii şi i-am somat să intre în legalitate. În unele localităţi am constatat “ruperea lanţului frigorific”, adică nepăstrarea produselor la temperaturile corespunzătoare de la producere până la transport. Am ales să dăm avertismente, însă data viitoare vom aplica sancţiunile, conform legii”, a declarat directorul DSV, Sandu Tolea.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa vor face, de asemenea, inspecţii în perioada imediat următoare. “Distribuţia şi mijloacele de transport intră în sarcina firmei care a câştigat licitaţia. În ceea ce priveşte depozitarea, aceasta este atribuţia noastră şi trebuie să verificăm dacă există acel frigider unde trebuie ţinute produsele”, a declarat insepctorul adjunct al ISJ, Iulian Brezeanu.

Deşi este aplicat de câţiva ani, programul “Laptele şi Cornul” nu este prea agreat de elevi. “Am prefera în locul acestora fructe sau biscuiţi cu miere”, ne-au spus elevii Şcolii “Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite