La târgul ONG-urilor se lansează oferta toamnă-iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Platoul Prefecturii va avea loc o reuniune judeţeană a organizaţiilor neguvernamentale. Acţiunea se va desfăşura la începutul lunii viitoare şi este organizată de Instituţia Prefectului şi Biblioteca Judeţeană.

Ai o intreprindere mică sau mijlocie şi nu are cine să-ţi reprezinte interesele economice, juridice sau profesionale? Faci parte dintr-o familie săracă şi nimeni nu te ia în seamă? Eşti fumător şi nimeni nu te ajută să renunţi la ţigări? Trebuie să ştii că există ONG-uri care se ocupă de toate aceste lucruri. Pentru ca oamenii să afle la ce organizaţii neguvernamentale pot apela în caz că se confruntă cu anumite probleme, se va organiza un târg al ONG-urilor din judeţ, pe 7 octombrie, acţiunea fiind organizată de Biblioteca Judeţeană şi Instituţia Prefectului Dâmboviţa. „Acţiunea reprezintă un avantaj pentru organizaţiile neguvernamentale, care îşi pot prezenta ofertele, dar şi pentru cetăţeni, care ştiu, astfel, la ce ONG să apeleze dacă au o problemă. Sunt unele chestiuni pe care autorităţile nu le pot rezolva, pentru că nu ţin de ele”, a declarat pentru Adevărul de Seară Vlăduţ Andreescu, metodist Biblioteca Judeţeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa.

Îşi vor amplasa standuri pe Platoul Prefecturii

Reprezentanţii ONG-urilor se vor întâlni cu autorităţile administraţiei publice şi îşi vor putea amplasa standuri pe Platoul Prefecturii, acolo unde le vor prezenta cetăţenilor activităţile pe care le desfăşoară, dar şi date despre organizaţiile neguvernamentale respective. „Reprezentanţii ONG-urilor şi cei ai administraţiei publice vor discuta despre legislaţia în domeniu, probleme cu care se confruntă, dar şi oportunităţile oferite de Uniunea Europeană”, spune acesta.
Organizaţiile neguvernamentale care vor să participe la acest târg trebuie să completeze un formular de înscriere la cele două instituţii. Organizatorii spun că în judeţ ar putea exista în jur de 100 de ONG-uri active şi speră ca măcar jumătate din ele să se prezinte la târg. Mare parte dintre acestea au ca domenii de activitate educaţie, social, tineret, turism şi protecţia muncii..  „Noi am realizat un catalog al ONG-urilor, unde le-am prezentat pe cele care au dorit să ne ofere informaţii şi o să-l lansăm la acest târg. În catalog sunt incluse în jur de 20 de ONG-uri. Am înţeles că ar exista aproape 800 în total, dar majoritatea nu sunt active”, adaugă Vlăduţ Andreescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite