La înălţime, pe podium.Clubul “Rizea Wushu” a adus Târgoviştei patru medalii câştigate la Campionatul Naţional de Wu Shu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
membrii clubului "Rizea Wu Shu"
membrii clubului "Rizea Wu Shu"

La competiţie de kung-fu (full-contact) au participat 24 de cluburi din toată ţară şi au luptat peste 200 de sportivi.

Niciun concurs fără medalie. Aceasta pare să fie deviza clubului “Rizea Wushu” din Târgovişte, care s-a întors de la Campionatul Naţional de “Wu Shu”, organizat la Bucureşti, la începutul lunii acesteia, cu patru medalii câştigate. Medaliile au fost obţinute de patru din cei şapte sportivi cu care clubul târgoviştean s-a prezentat la competiţie. “Toti sportivii au avut o prestanţă deosebită, au muncit şi au încercat să obţină un rezultat cât mai bun, însă nu toţi sunt cei care au parte de şansă. Participăm în fiecare an la aceste Campionate Naţionale de “Wu Shu Kung-Fu”, unde am reprezentat judeţul Dâmboviţa şi mai ales Târgoviştea, cu mare succes, întotdeauna. Nu au existat Campionate Naţionale de “Wu Shu” la care noi să nu ne clasăm pe podium, luând medalii, titluri de campioni naţionali şi să avem o prestanţă deosebită de fiecare dată”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, antrenorul Rizea Constantin.

O medallie de argint şi trei de bronz


Cei patru sportivi târgovişteni medaliaţi sunt Despa Laurenţiu, vice-campion naţional la categoria 75 de kilograme, Ştefan Sorescu, Alexandru Vlad şi David Săulean, toţi trei medaliaţi cu bronz la categoria 75 de kilograme. “Am muncit din greu să particip la acest concurs. Mă antrenam în fiecare zi cu gândul doar la aceasta competiţie. Am fost mereu atent la ce mă învăţa antrenorul meu şi am făcut o figură frumoasă. Sper ca la viitoarele competiţii să obţin medalia de aur pentru că îmi doresc asta foarte mult”, spune Despa Laurenţiu, cel mai bine clasat sportiv al clubului târgviştean.

Arbitrii le-au creat probleme

Ca în orice ramură sportivă, unii concurenţi sunt mai mult sau mai puţin dezavantajaţi de arbitru. Aşa s-a întâmplat şi cu David Săulean care a pierdut lupta nemeritat, spune antrenorul său. “Acesta a fost singurul sportiv defavorizat de arbitrii, deşi a bătut clar. Arbitrii au fost subiectivi. Şeful arbitrilor mi-a spus: <ce vrei, să iasă campion după primul campionat?>”, mai spune Rizea.

Cu prestaţii deosebite, dar fără să câştige vreo medalie sunt şi sportivii Şuţă Silviu, Ionuţ Sorescu şi Lucian Matei, toţi la categoria de 65 de kilograme seniori.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite