La Târgul de Paşte de la Târgovişte puteţi cumpăra vin de Buzău sau puteţi admira miei în ţarc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru câteva zile lăsaţi deoparte agitaţia din supermarketur, şi mergeţi la  “Târgul produselor tradiţionale de Paşte”, deschis pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa. Aici puteţi găsi fructe, legume, carne de miel, ouă de ţară, cozonac de casă, miere naturală, vin de Buzău dar şi ciocolată de casă. Un stand special, cu obiecte de cult, a fost rezervat Arhiepiscopiei Târgovişte.

Copii, părinţi, bunici, cu toţii au au venit încă dela primele ore ale dimineţii să admire tarabele amplasate în centrul oraşului. “Mie îmi plac găinile şi ouşoarele. Mi-a cumpărat şi mie bunicul. Mi-a mai luat şi două păpuşele”, ne-a spus Simona, o fată adorabilă în vârstă de 5 ani.
Vinul este adus tocmai de la Buzău şi aveţi, la alegere, vin de masă alb demisec sau merlot, de cea mai bună calitate. Pentru o sticlă de doi litri, veţi scoate din buzunar 13 lei, iar pentru una de cinci litri, între 30 şi 35 de lei.

De departe însă, punctul de atracţie al târgului îl constituie un ţarc de oi româneşti aduse de la ciobanii din Fieni.  Iezii, care au doar o săptămână, sunt îndeaproape supravegheaţi de “mămicile lor” şi învăţaţi cum să zâmbească la publicul curios.

De la târg nu lipsesc florile. Sunt expuse flori de grădină, flori ornamentale sau ranjamente florale, care costă şi până la 50 de lei. De asemenea, mai există şi un colţ tradiţional autentic românesc, unde puteţi admira o căruţă din lemn şi multe alte obiecte vechi.

Chiar dacă Sărbătoarea Învierii Domnului bate la uşă, în târg, comercianţii nu ţin cont de post şi îi îmbie pe gurmanzi cu bunătăţi pe grătar: mititei, ceafă de porc şi costiţă.

Târgul este organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa  şi va fi deschis până joi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite