La Târgovişte sunt cei mai buni „vânători de vulpi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii secţiei de radio orientare a Clubului Sportiv Municipal se impun la toate competiţiile naţionale. De curând, s-a format şi o echipă de juniori, cei mai buni dintre aceştia urmând să fie cooptaţi pentru participarea la concursurile organizate în ţară.

Radio Club Dâmboviţa este unul dintre cele mai importante cluburi de radio orientare din ţară, iar membrii săi de bază, Pavel, Alexandru şi Iustina Babeu, câştigă an de an majoritatea competiţiilor importante la care participă. Cei trei „vânători de vulpi” practică acest sport de mult timp şi cred că este mult mai greu decât fotbalul şi că în curând va avea mai mulţi admiratori. „Radio orientarea este un sport complex, trebuie să ai foarte multe calităţi pentru a putea să-l practici. Am mai încercat şi alte sport, însă radio orientarea este mai complicat ca fotbalul sau baschetul, pentru că trebuie să fii concentrat total acolo, în pădure”, spune Alexandru Babeu, campion naţional la radio orientare.
În acest an, târgoviştenii au participat la competiţiile de radio orientare, numită şi „vânătoare de vulpi”, din partea Clubului Sportiv Municipal, fiind astfel sprijiniţi financiar. De curând, s-a format şi o secţie de juniori, unde vin copii târgovişteni dornici să practice acest sport. „Sunt destul de mulţi copii care ar vrea să încerce acest sport, să vadă cum este şi poate să facă performanţă. Astfel, am pus bazele unei secţii de juniori, pe cei mai buni dintre ei îi selectăm în echipă şi îi luăm la competiţii”, mărturiseşte târgovişteanul. De asemenea, în scurt timp, la Palatul Copiilor s-ar putea înfiinţa un cerc de radio orientare. „La acest cerc vrem să atragem cât mai mulţi copii cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, care să înveţe despre ceea ce înseamnă acest sport. La început pare greu, însă apoi, cu cât îl practici mai mult, cu atât ţi se pare mai uşor”, adaugă acesta.

Aur la Campionatul Balcanic

Luna trecută, membrii secţiei de radio orientare din cadrul Clubului Sportiv Municipal Târgovişte au obţinut rezultate remarcabile la Campionatul Balcanic organizat în Moldova. Astfel, Alexandru şi Pavel Babeu au obţinut medalia de aur la categoriile M19 respectiv M50, iar Iustina Babeu a câştigat medalia de argint la F19.
Târgoviştenii se pot lăuda că deţin cel mai bun echipament şi cea mai bună aparatură din ţară. „În competiţii este importantă şi calitatea receptorului pe care îl ai, iar noi avem cele mai bune receptoare, fabricate în Cehia, Ucraina sau Rusia”, spune Alexandru Babeu.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite