La Târgovişte, gunoiul se coboară cu... liftul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarilor le este interzis să mai arunce gunoiul pe toboganele cu care au fost dotate din construcţie blocurile-turn. Preşedinţii asociaţiilor de proprietari sunt decişi să se lupte în instanţă cu primăria şi operatorul unic, care le forţează mâna refuzând să mai ridice gunoiul menajer din iluminatoare.

Implementarea sistemului centralizat de colectare şi transport a gunoiului menajer a creat la Târgovişte alt mega-scandal. Locatarilor blocurilor turn li se interzice să arunce gunoiul menajer pe toboganele cu care au fost dotate din construcţie imobilele, fiindcă operatorul unic, firma Supercom din Bucureşti, nu va ridica resturile menajere din iluminatoarele blocurilor. „Singurul punct în cartierul dumnealor din care se ridică gunoiul menajer îl constituie platformele betonate, dotate cu europubele. Este datoria asociaţiei de proprietari să închidă toboganele şi să aducă la cunoştinţa locatarilor punctul nostru de vedere. Părerea noastră a fost să se zidească uşilor de pe fiecare nivel şi să fie blocată uşa de jos, cea prin care societatea de salubritate avea acces la camera respectivă pentru ridicarea gunoiului. Este treaba asociaţiei ca aceste tobogane să nu mai fie utilizate, iar cetăţenii să ducă pungile cu gunoi la platformele special amenajate. Punct. Aşa stau lucrurile. Aşa trebuie să le înţeleagă cetăţenii. Nu aş vrea să cred că, dacă nu vor mai utiliza toboganele, vor arunca gunoiul pe geam, fiind obişnuiţi să-l arunce de la o anumită înălţime”, a declarat Paul Briceag, viceprimarul municipiului Târgovişte. Autorităţile sunt de neînduplecat. Nu acceptă nici măcar o perioadă de tranzit, chiar dacă cetăţenii sunt încă neinformaţi. Partea cu desfiinţarea toboganelor a fost sărită chiar şi din spoturile publicitare filmate de Andreea Marin Bănică. „Nu ştiu dacă le-a spus Andreea Marin, dar le spun eu, în calitate de viceprimar. Toboganele acelea nu mai trebuie utilizate”, afirmă Briceag.

Nu poate să-mi impună mie primăria ceva peste voinţa locatarilor
La asociaţiile de proprietari, problema are altă înfăţişare. „Nu mi-a comunicat nimeni treaba asta. Mă voi supune numai în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Asociaţia pe care o reprezint are contract separat cu o altă societate, Prescom SA, care vine şi ridică gunoiul din subsolul blocului. Avem tobogan nou-nouţ. În subsolul blocului nostru, se poate juca fotbal. Totul este curat. Nu poate să-mi impună mie primăria ceva peste voinţa locatarilor. Mă judec cu ei. Este o aberaţie, o tâmpenie să-i ceri celui de la etajul 10 să coboare pe scări, dacă nu funcţionează liftul, ca să-şi ducă gunoiul la pubelă. O să ne trezim că, pe întuneric, când nu-l vede nimeni, îl aruncă de la balcon”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Severin Anghelinu, administratorul Asociaţiei de Proprietari nr. 107, asociaţie la care este arondat şi pe primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite