La Palatul Copiilor se nasc viitori roboticieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de copii târgovişteni participă la cursurile din cadrul cercului de radioamatorism şi robotică. Aceştia au vârste cuprinse între 9 şi 18 ani şi învaţă să creeze „maşinării”, fiind pasionaţi de acest domeniu de vârf.

Roboţi cu senzori de culoare sau de mişcare, cu roţi sau cu şenile, cu telecoamandă sau acţionaţi de pe calculator, sunt creaţii ale copiilor târgovişteni din cadrul cercului de radioamatorism şi robotică de la Palatul Copiilor. Sunt aproape 120 de copii care frecventează pe toată durata anului orele profesorului Ioan Ghiţeanu, coordonatorul acestui cerc, şi care sunt atraşi de electronică şi robotică, domenii de vârf. “Avem mulţi roboţi creaţi de copii, fie individual, fie în echipă. Facem construcţii electronice, pornind de la învăţarea semnelor electronice până la realizarea montajelor. Este un exerciţiu de creaţie. Nu luăm nici scheme gata făcute şi nici programe, încercăm să le facem noi, fiecare vine cu câte o idee, o îmbunătăţire”, mărturiseşte Ioan Ghiţeanu, profesor la cercul de radioamatorism şi robotică de la Palatul Copiilor.
Mare parte dintre copiii care iau parte la activităţile cercului se gândesc deja să urmeze o carieră în domeniu, pe care îl consideră interesant. “Ceea ce fac copiii aici este o muncă asiduă, este o investiţie în viitorul lor. Noi am vrea ca toţi copiii să facă lucruri de acest gen. Pornind de la o banală colecţie de şerveţele, până la un domeniu de vârf, fiecare copil ar trebui să se ocupe de ceva”, spune profesorul de robotică.

Copiii vin la cercul de robotică şi în vacanţă

Rezultatele bune ale micilor roboticieni se văd în medaliile şi cupele aflate la Palatul Copiilor, obţinute la diverse competiţii. Elevii profesorului Ioan Ghiţeanu şi-au dedicat timpul liber pe care îl au diverselor activităţi din cadrul cercului de robotică şi au făcut-o cu mare drag, unii dintre ei venind să creeze roboţi şi pe timpul vacanţei de vară. Sunt mai multe grupe de copii, în funcţie de vârstă, iar programul nu este acelaşi mereu, se stabileşte de comun acord, în funcţie de cum au timp, fără a încurca programul şcolar. “Copiii vin de plăcere aici şi lucrează în echipă. Noi încercăm să implementăm lucrul în echipă, este foarte important acest aspect pentru că ideile şi rezultatele vin numai în cadrul grupului. Pe lângă aspectele pur tehnice încercăm să punem în valoare şi relaţiile interumane”, mai spune Ioan Ghiţeanu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite