La I.L. Caragiale se promovează integrarea socială a deţinuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul Mărgineni este partener într-un proiect european pentru sprijinirea persoanelor private de libertate din mai multe penitenciare de pe teritoriul României. Între activităţi, deţinuţii au participat la acţiuni de voluntariat în comuna Ion Luca Caragiale.

Proiectul se numeşte “Persoanele private de libertate, în slujba protecţiei mediului înconjurător, pentru creşterea competitivităţii şi a atractivităţii teritoriilor” şi se desfăşoară pe parcursul a 24 de luni, începând cu data de 21 iulie 2010. „Proiectul se axează pe voluntariat. Am încercat să dezvoltăm parteneriate cu instituţiile locale şi agenţii economici din zonă. Am găsit deschidere la primăria din I.L. Caragiale, comună pe raza căreia persoanele private de libertate au participat la activităţi de voluntariat”, a precizat subinspector Adrian LUCA – purtător de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni. Prin acest proiect se doreşte schimbarea atitudinii şi înlăturarea parţială a prejudecăţilor membrilor comunităţii faţă de cei care execută pedepse privative de libertate. “Voluntariatul este un mijloc de responsabilizare şi incluziune socială. Sunt vizate şi alte categorii de persoane, dar accentul este pus pe persoanele lipsite de libertate, care se confruntă cu probleme legate de reintegrarea în societate”, a adăugat subinspectorul.

În cadrul proiectului, pe data de 21 octombrie, a avut loc conferinţa „Economia socială – concept şi principii de funcţionare”, organizată de Grupul de Acţiune Locală pentru Integrarea Persoanelor Private de Libertate prin Ocupare, din cadrul Penitenciarului Mărgineni. La conferinţă au luat parte reprezentanţi ai mai multor instituţii publice şi ONG-uri.

Valoarea totală a proiectului este de 7.799.181 lei, sumă din care 7.312.329 lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite