LUCRĂRI Decolmatare cu lopata pe Iazul Morilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâlul produs de ploile din ultimii ani au gâtuit curgerea de apă de pe Iazul Morilor care îi alimenta pe sârbii din Târgovişte cu apa necesară culturilor. Pentru a nu-i duce pe sârbi în imposibilitatea de a mai avea cu ce să îşi ude recoltele, Primăria Târgovişte a scos oamenii la treabă care vor decolmata în zilele următoare, bazinul lung de 6 kilometri.

„Locuitorii cartierului Matei Basarab Sârbi erau afectaţi de scăderea drastică a nivelului apei, datorită faptului că Iazul Morilor, principala sursă de apă a gricultorilor din această zonă, era colmatat. Din păcate, în acest moment, utilajelor nu mai pot intra în zonă. Nu este posibilă acţionarea cu mijloacele tehnice automatizate, nici cu vole, nici cu excavatoare”, a declarat primarul Gabriel Boriga.

De aceea s-a apelat la peste 50 de muncitori de la Direcţia de Salubritate, de la Ecosal 2005 şi de la Grădina Zoologică. Acestora li s-au adăugat şi membri ai comunităţii sârbe care au pus mâna pe lopeţi pentru a înlătura mâlul. 

Iazul Morilor este situat în cel mai nou parc amenajat de administraţia locală, Parcul Mihai Bravu. „Vom decolmata Iazul însă rezultatele vor fi minime. Încercăm să facem funcţional întregul sistem şi sperăm ca în cel mai scurt timp să găsim o soluţie viabilă o dată pentru totdeauna. Toate problemele pleacă de la captare. Capul de fund de la captare s-a lăsat cu aproximativ o jumătate de metru şi astfel, apa nu mai vine pe Iazul Morilor”, a mai spus Boriga.

Pe lângă agricultorii sârbi are de suferit şi Lacul Chindiei care de ceva timp este doar pe jumătate plin cu apă. Pentru a rezolva problema din Parcul Mihai Bravu este necesară o investiţie de aproape 500.000 de euro.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite