„LET’S DO IT ROMÂNIA” Jandarmi, elevi, oameni de rând dar şi deţinuţi au pus umărul la curăţenia României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Let's do it România
Let's do it România

Sute de voluntari din judeţul Dâmboviţa, dar şi jandarmi, reprezentanţi ai Arhiepiscopiei şi deţinuţi de la Penitenciarul Mărgineni au înţeles că este vital să avem o ţară curată. Cu toţii s-au implicat activ în cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii privind gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu.

Peste 60 de voluntari din comuna Pietroşiţa s-au întâlnit în dimineaţa zilei de 24 septembrie 2011 pentru a participa la acţiunea “Let’s do it” – strângerea gunoaielor într-o singură zi în România. Coordonaţi de profesorul Ion Leonard Dicu, Primarul comunei şi de harnicul Viceprimar Ion Olîc, voluntarii, echipaţi cu mănuşi de protecţie, dotaţi cu saci de plastic, dar, mai ales, plini de entuziasm, au “atacat”, în grupe de 10 – 12 persoane, toate mormanele de gunoi identificate în prealabil:
-    La piciorul podului de traversare a Ialomiţei
-    În zona canalului de colectare apa – pârâu Valea Lupului
-    În zona gaterelor din punctul Brata
-    În zona vechiului Depozit de lemne
-    În satul Dealu Frumos, zona noii baze sportive, zona podului de traversare a pârâului Dealu Frumos, în zona Ferestre – drum de acces spre comuna Runcu.

Voluntarii au fost constituiţi din copii de la Grădiniţă, însoţiţi de cadre didactice sau părinţi, din copii aparţinând Şcolii “ Sfântul Nicolae” din Pietroşiţa sau Şcolii din Dealu Frumos, de asemenea, coordonaţi de cadrele didactice, din tineri sau adulţi, constienţi că numai o comună curată poate atrage turişti care să viziteze monumentele istorice sau culturale din frumoasa comună de la poalele Bucegilor. Exemplul lor a fost luat şi de alţi cetaţeni ai comunei care, fiecare în zona lui, a ieşit să ajute la curăţenia străzilor.



CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

La final, s-au strâns peste 80 de saci cu deşeuri, saci care au fost depozitaţi temporar în pubelele protejate în spaţii special amenajate în intreaga comună. Sacii vor fi preluaţi de firma specializată în cursul săptămânii următoare.

Pentru anul 2012, conducerea Primăriei îşi propune semnarea unor parteneriate cu Asociaţia ecologică Floare de Colţ  şi cu Fundaţia “Renaşterea Pietroşiţei-Ruralia” pentru accesarea unor fonduri europene pentru acţiuni de ecologizare.

Jandarmii au strâns 110 saci de resturi menajere

Sâmbătă, 24 septembrie a.c., 31 de voluntari jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, au participat activ la acţiunea de ecologizare a arealelor naturale din zona Mănăstirii Dealu, în cadrul campaniei naţionale „Let's Do It, România.” Astfel, au fost încărcaţi cu deşeuri 110 saci menajeri.

Prin participarea la această campanie, jandarmii au dorit să-şi aducă contribuţia la protejarea naturii şi refacerea ecosistemului, demonstrând că sunt alături de comunitate nu numai pe timpul desfăşurării misiunilor, ci şi pe planul restabilirii raporturilor normale dintre mediu şi om.

Deţinuţii au făcut treabă bună

20 de persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarul Mărgineni şi-au exprimat acordul pentru a participa la activităţi de voluntariat şi s-au vor alăturat echipei „Let’s do it, Romania!”.

Scopul şi obiectivul implicării persoanelor private de libertatea în astfel de acţiuni sunt: stimularea motivaţiei pentru protecţia mediului şi formarea comportamentului ecologic adecvat, pregătirea persoanelor private de libertate în vederea liberării şi reintegrării lor în societate, pregătirea în vederea asumării unor responsabilităţi sociale, producerea unor schimbări în comportamentul persoanelor private de libertate, prin îmbogăţirea cunoştiinţelor, dezvoltarea deprinderilor, crearea de noi motivaţii şi atitudini, trăirea unei vieţi echilibrate, responsabile, dezvoltarea unei atitudini pozitive faţă de muncă, conştientizarea şi informarea populaţiei asupra importanţei menţinerii unui mediu cât mai curat.

Persoanele private de libertate vor beneficia, pentru binele pe care l-au făcut mediului, conform legii, de „zile câştig”, care se vor scădea din pedeapsă şi care reprezintă zilele considerate ca fiind executate în urma muncii prestate.

Let's do it România
Let's do it România
Let's do it România
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite