Kilogramul de miel, cu 4 lei mai scump decât în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gospodinele au început deja să intre în febra cumpărăturilor de Paşti şi, cu singuranţă, nu vor uita de preparatele tradiţionale obţinute din carnea de miel. De pe masa nu vor lipsi drobul sau friptura de miel, simboluri ale sărbătorii pascale. Sacrificarea animalelor va începe însă abia de astăzi şi se va face doar în centrele  de sacrificare şi în abatoarele de pe teritoriul judeţului Dâmboviţa.

Carnea de miel se găseşte doar în carmangerii

În acest moment, în puţinele carmangerii care au scos încă de pe acum carnea de miel la vânzare, preţul unui kilogram variază între 22-25 RON. Preţul este cu până la 4 lei mai mare decât cel practicat anul trecut. Comercianţii spun că din acest motiv puţini târgovişteni vor cumpăra carne de miel în cantităţi mari şi se vor mulţumi să cumpere doar 2-3 kilograme pentru a respecta tradiţia Sărbătorii Învierii Domnului. “Am scos mai devreme la vânzare carnea de miel, însă nu prea avem clienţi ca de obicei. Oamenii cumpără carnea de miel cu două, trei zile înainte de Paşti.  Zilele următoare vor scădea şi preţurile, până la 17-18 lei chiar, odată cu apariţia particularilor, dar sigur nu va merge ca anul trecut”, spune un angajat al unei carmangerii din Târgovişte.
Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, Sandu Tolea, în această săptămână vor fi sacrificaţi aproximativ 15.000 de miei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite