Târgovişte: Spitalul Judeţean de Ugenţe, în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Spitalul Judeţean de Ugenţe, în reabilitare
Târgovişte: Spitalul Judeţean de Ugenţe, în reabilitare

O aripă a spitalului este în renovare şi urmează corpurile centrale. Un pavilion de pe vremea regelui Ferdinand este în curs de reabilitare totală iar alte două secţii se pregătesc de lucru. Pacienţii sunt mutaţi în pavilioanele mai libere dar aglomeraţia din spital este din ce în ce mai greu de suportat.

Pavilionul spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgovişte ce găzduia secţiile de ortopedie, chirurgie toracică şi urologie este în lucrări de reabilitare de la începutul anului. Investiţia de aici este de peste un milion de euro iar banii vin de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, care este şi proprietarul clădirii. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost fixat în al doilea trimestru al anului 2010.

Secţiile care funcţionau în clădire au fost mutate în corpul principal al Spitalului Judeţean de Urgenţe. „Secţiile au fost mutate în corpul central al spitalului. Există un anume grad de supraaglomerare, dar nu doar din cauza acestei mutări. Spitalul de Urgenţe din Târgovişte este unul foarte căutat, având specializări unice în judeţ, iar lumea care vine aici provine din toate colţurile judeţului”, a precizat managerul instituţiei, doctor Octavian Deftu.

Bolnavii nu se plâng


Majoritatea pacienţilor mutaţi din cauza reparaţilor nu au avut nimic de comentat. „E bine că repară. Clădirea era veche şi trebuia renovată. Ce dacă ne mută în altă parte? Bine că se face treabă şi cânv va fi gata, va fi bine”, a spus Andrei P, unul dintre pacienţii de la urologie.

Investiţia pentru lucrările de reabilitare vine din banii Consiliului Judeţean. Investiţia valorează aproximativ 5 milioane de lei. 
În viitor, conducerea spitalului are în plan atragerea de fonduri europene pentru a renova corpurile C şi D, unde se află în acest moment găzduite peste 10 specializări. „Vom căuta să accesăm fonduri europene pentru a reabilita şi aceste două corpuri. Va fi destul de greu atunci să ne descurcăm, întrucât aici sunt cele mai multe specializări, de la blocul operator până la tomograf şi sălile de naştere”, a declarat managerul Spitalului de Urgenţe Târgovişte, Octavian Deftu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite