Judecătoarea Maria David de la Înalta Curte, trimisă în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea Maria David rămâne în arest preventiv
Judecătoarea Maria David rămâne în arest preventiv

Maria David, în calitatea de judecător de Înalta Curte, în anul 2011 a cerut şi primit 200.000 de euro de la un denunţător, promiţându-i acestuia că va interveni la judecători din cadrul Curţii de Apel Ploieşti pentru a-i obţine o soluţie favorabilă într-un dosar de contestaţie în anulare a unei pedepse cu închisoarea.

Contestaţia a fost admisă într-o primă fază de judecată, însă soluţia ultimă a fost de respingere ca nefondată. Ulterior, împotriva aceleiaşi decizii de condamnare, acelaşi denunţător a formulat şi o cerere de revizuire care a fost respinsă de Judecătoria Târgovişte.

După eşuarea acestor demersuri, în perioada ianuarie - februarie 2012, inculpata David Maria a primit de la denunţător, în mai multe tranşe, alte sume de bani, respectiv suma totală de 4.000 de euro şi 3.800 lei şi a mai pretins încă 110.000 de euro promiţându-i, în schimb, că va interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Ploieşti învestiţi cu soluţionarea recursului formulat de denunţător împotriva sentinţei Judecătoriei Târgovişte şi că îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului.

La data de 27 februarie 2012, Curtea de Apel Ploieşti a respins şi acest recurs, motiv pentru care cumpărărtorul de influenţă a făcut denunţ la DNA. Principoalele probe sunt Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători a încuviinţat percheziţia la imobilele deţinute, reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Maria David. Dosarul va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

www.romanialibera.ro

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite