Jucătoarele de la MCM îşi caută de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Larisa Toma sau Chrissy Givens, două dintre vedetele formaţiei târgoviştene, se gândesc serios să părăsească corabia. În lipsa unui sponsor puternic şi rămasă fără sprijinul primăriei, campioana României nu mai poate plăti salariile de zeci de mii de euro unor jucătoare de top.

Situaţia de la Municipal MCM Târgovişte nu convine nimănui, cu atât mai puţin jucătoarelor şi staff-ului tehnic ale campioanei României la baschet feminin. Astfel, fetele care au făcut senzaţie în Divizia A, cât şi în FIBA Europe Cup se văd nevoite să-şi caute alte echipe, întrucât Municipal MCM se află, în momentul de faţă, în imposibilitatea de a le onora contractile unor jucătoare de top. “Probabil, majoritatea jucătoarelor vor semna între timp cu alte echipe. În luna iulie vor să semneze şi să fie liniştite toată vacanţa, să ştie unde vor juca. Dacă se va rezolva situaţia şi se va găsi cineva să-mi plătească un salariu decent, sigur voi rămâne aici. Prima mea opţiune rămâne, binenţeles, Municipal MCM şi apoi celelalte echipe. Am şi eu o vârstă, în curând o să-mi pun ghetele în cui, cum vine vorba, şi nu ştiu cam cât o să mai joc. Eu mă simt foarte bine aici, când am venit din străinătate înapoi în ţară nu m-am dus la echipa mea unde am jucat 18 ani, Rapid Bucureşti, ci am venit la Târgovişte. Nu mai am 20 de ani ca să stau la echipă ca un junior, pe un salariu de junior”, mărturiseşte Larisa Toma, una dintre componentele formaţiei Municipal MCM Târgovişte.

Chrissy Givens: “Îmi pare rău că sunt nevoită să plec”

Jucătoarea de origine americană, Chrissy Givens, vedeta formaţiei Municipal MCM Târgovişte şi cea mai eficientă baschetbalistă din campionatul intern, spune că i-ar plăcea să rămână în continuare la Târgovişte, însă recunoaşte că situaţia de faţă este complicată. “Îmi pare rău că sunt nevoită să plec, dar aceasta este situaţia. Mi-aş dori ca această problemă să se rezolve, dar sunt conştientă de faptul că este criză economică şi sunt lucruri mai importante de făcut în oraş, decât baschetul. Sunt de părere că baschetul este apreciat în Târgovişte, dar în această perioadă altă soluţie nu se putea găsi. Nu ştiu unde mă voi duce momentan, aştept să văd ce oferte îmi găseşte agentul meu. El este cel care se ocupă întotdeauna să-mi găsească o echipă bună unde să merg mai departe”, a declarat pentru “Adevărul de Seară” Chrissy Givens.

O parte dintre baschetbalistele târgoviştene nu se pripesc să ia o decizie şi speră în continuare că situaţia se va remedia şi că Municipal MCM Târgovişte va rămâne în prim-planul baschetului feminin românesc.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite