Târgovişte: Jucăriile se vând mai bine în perioada vacanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările din magazinele de profil din Târgovişte au crescut cu 20% în mai puţin de trei săptămâni. Odată cu încheierea anului şcolar, părinţii le cumpără celor mici tot mai multe jucării.

Magazinele de jucării din Târgovişte şi-au mărit cifra de afaceri odată cu începerea vacanţei. Patronii mai multor magazine pentru copii au declarat că vânzările au crescut cu aproximativ 20% în ultima săptămână.

„Părinţii cumpără mai multe jucării pentru cei mici, acum, la început de vacanţă. Fie pentru a-i ţine ocupaţi pe durata verii, fie pentru a-i răsplăti pentru că au terminat anul şcolar cu note bune. Oricum, ideea e că se cumpără mai multe jucării, ceea ce e bine şi pentru copii, şi pentru noi“, spune Dan, patronul unui astfel de magazin din micro XI.

Jucăriile preferate ale celor mici sunt cele scumpe

Printre cele mai cumpărate jucării sunt cele scumpe. Designul atrăgător şi ingeniozitatea producătorilor le fac preferatele celor mici.
„Vreau să îmi ia mami o păpuşă Barbie. Mi-a zis că nu e ieftină şi că trebuie să fiu foarte cuminte şi vara asta. E tot ce vreau acum, o păpuşă blondă cu multe rochii pe care să i le schimb“, a spus Irina, o fetiţă de numai şase anicare a terminat grupa mijlocie.
Părinţii, chiar dacă nu sunt tocmai încântaţi de preţurile acestor jucării, plătesc pentru a-şi vedea copilul fericit. „O păpuşă ca asta e 80 de lei. E cam mult dacă stau să mă gândesc că se va juca cu ea cel mult o lună, după care o va rupe sau nu o va mai băga în seamă. Dar o cumpăr, pentru că vreau să o văd fericită” spune Gabriela Marin, mama fetiţei.

Noutăţile, magnet pentru prichindei

Cea mai mare atracţie pentru cei mici sunt produsele noi. „Cel mai bine vindem jucăriile abia apărute de sărbători, dar şi acum, când cei mici au intrat în vacanţă şi trebuie să aibă cu ce să îşi ocupe timpul“, spune Irina, vânzătoare într-un magazin pentru copii din micro VI.
Deşi mult mai scumpe, noile produse dispar primele de pe raft. O maşinuţă care imită un autoturism real, cu radiocomandă, faruri şi baterii de schimb costă de la 40 de lei la 200 de lei. O păpuşă care vorbeşte şi mişcă din mâini costă în jur de 80 de lei, iar seturile de doctor sau cowboy au preţurile cuprinse între 30 de lei şi 40 de lei. Cele mai căutate jucării sunt însă cele din seriile Ben 10 şi Spioanele, jucării apărute după desenele animate cu aceleaşi nume.

Cifră:
200 de lei costă o maşină de jucărie care imită un autoturism real

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite