CONTRACTE Jaf pe bani publici, acoperit prin licitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Protecţia Copilului Dâmboviţa, produsele alimentare sunt mai scumpe decât în magazinele din centrul Târgoviştei. Conducerea instituţiei spune că preţurile au rezultat în urma licitaţiilor electronice organizate pentru achiziţia de bunuri, care s-au derulat numai şi numai în concordanţă cu prevederile legale.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa face achiziţii de produse alimentare la preţuri mai mari decât cele de pe piaţa liberă. Conducerea instituţiei s-a mulţumit să ne răspundă simplu: au fost licitaţii electronice!

Aşa se face că zahărul se aduce la Direcţia de Asistenţă cu 3,96 lei, în condiţiile în care în buricul Târgoviştei, la orice magazin ai merge, poate fi achiziţionat cu 3,3 – 3,5 lei kilogramul. Dar, dacă a fost licitaţie, ce contează că dincolo era mai ieftin!

La fel, în loc de pâine, copiii din centrele de ocrotire primesc chifle de 100 de grame, aduse de o firmă din Tărtăşeşti, comună de lângă Bucureşti, cu 0,5 lei. Adică, pentru raţia asistaţilor se cheltuiesc zilnic 2 lei, în condiţiile în care o pâine feliată de 500 de grame nu depăşeşte 1,7 lei.

Preţurile au crescut la... licitaţie


„Toate achiziţiile publice ale Direcţiei se efectuează cu respectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, urmărindu-se asigurarea utilizării eficiente a fondurilor publice prin aplicarea procedurilor de atribuire sau achiziţii directe, promivarea concurenţei între operatorii economici şi asigurarea transparenţei şi integrităţii procesului de achiziţie publică, tratamentul egal şi nediscriminarea operatorilor economici”, spune Cerasela Gurgu, purtător de cuvânt la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.

549.720 de lei, pentru asociaţia care se ocupă de 30 de copii


Spre sfârşitul anului trecut, s-au operat schimbări şi în ceea ce priveşte statutul copiilor aflaţi în îngrijirea Direcţiei. 30 dintre aceştia au fost transferaţi către Asociaţia „Provita Târgovişte 2003”, cu tot cu fondurile aferente, respectiv aproape 549.720 de lei pentru un an de zile, dar şi cu personalul.

image

Sub protecţia anonimatului, unii dintre beneficiari ne-au spus că nu o duc tocmai bine în casa de pe Cărămidari, la marginea oraşului. Sunt ameninţaţi cu scoaterea din sistem de fiecare dacă când fac ceva care nu-i pe placul Laviniei Ionescu, fostă directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, actualmente preşedinta Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean din Târgovişte şi deţinătoarea celui mai mare sistem sanitar privat din oraş.

Până la închiderea ediţiei nu am putut contacta persoanele din conducerea Asociaţiei „Provita Târgovişte 2003”, întrucât la cele trei numere de telefon afişate pe site nu a răspuns nimeni.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite