JURNAL „Nu ştiam că în România se vorbeşte atât de bine limba engleză”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brittany Guilbeau, unul din voluntarii americani din Târgovişte, a descoperit că se poate înţelege cu românii. După prima săptămână, tânăra spune că oamenii sunt foarte primitori şi că nu are probleme mari de comunicare de vreme ce interlocutorii vorbesc limba engleză.

Brittany Guilbeau a avut o săptămână plină. Americanca de 21 de ani şi-a dedicat timpul în principal studiului. Îi place să înveţe româna şi abia aşteaptă să poată vorbi târgoviştenilor pe limba lor. Ce a făcut în prima săptămână la Târgovişte aflăm din paginile ei de jurnal.

Duminică, 23 mai
Am fost la grătar, la rudele familiei mele din Târgovişte. Am mâncat mici, a fost foarte distractiv. Oamenii sunt primitori.
Am vorbit cu mama. I-a mulţumit lui Mary, gazda mea, că se poartă frumos cu mine. Vrea să vină să mă viziteze cât de curând, pentru că e curioasă să vadă România.

Luni, 24 mai
Am început cursurile de limba română. Am fost învăţaţi să ne prezentăm, am învăţat numerele şi să spunem ora. Am primit multe informaţii cu privire la siguranţa noastră, ca să nu fim răniţi cât timp suntem aici.
După ce m-am întors de la şcoală, am stat cu Mary. Ea mă ajută la teme. A gătit sărmăluţe, o mâncare tradiţionala aici, care îmi place foarte mult.

Marţi, 25 mai
Şcoala îmi ocupă cea mai mare parte din zi. Dimineaţa avem ore de limba română, iar după-amiază întâlniri cu medici şi cu membri ai Corpului Păcii, care ne dau tot felul de informaţii legate de viaţa de aici. Cursurile de limba română sunt, însă, preferatele mele. Nu e greu să înveţi limba română. După ore, am ieşit în oraş cu câţiva prieteni din voluntarii alături de care am venit aici.

Miercuri, 26 mai
După şcoală, Mary m-a dus să-mi iau telefon mobil. Împreună am făcut cumpărăturile pentru cină. A fost distractiv. Îmi place să ies afară. Vremea e perfectă. Nu e atât de cald ca la mine acasă, în Louisiana şi adie vântul.

Joi, 27 mai
Astăzi, cel mai mult m-au preocupat temele. Am învăţat două verbe importante: „a fi” şi „a avea”. Trebuie să facem propoziţii şi să vorbim cu oamenii din Târgovişte. Am încercat să comunicăm cu cei de la şcoală şi din apropierea şcolii. Sunt foarte amabili şi ne ajută cu limba română.

Vineri, 28 mai
Am mers în două şcoli din oraş, unde am asistat la ore de limba engleză, predate de profesori târgovişteni. Am rămas surprinsă când i-am auzit pe elevi. Nu ştiam că în România se vorbeşte atât de bine limba engleză.
Seara, am fost în oraş cu câţiva prieteni şi la întoarcere ne-am gândit să luăm un taxi. Atunci am realizat cât de puţină română vorbim, pentru că nu am ştiut să-i spunem taximetristului unde să ne ducă şi la un moment dat ne-am învârtit în cerc.

Sâmbătă, 29 mai
Împreună cu alţi voluntari din Corpul Păcii am ieşit în oraş, să ne plimbăm. Am mers în centru, unde am aflat că are loc un festival cu păpuşi uriaşe. A fost foarte frumos.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite