Îşi aşteaptă verdictul. Ionuţ Savin este închis la Penitenciarul Mărgineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Savin, morenarul de 15 ani care şi-a ucis mama adoptivă, pentru că nu i-a mai plătit internetul, aşteaptă verdictul judecătorului într-o celulă a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni. Tatăl său nu l-a uitat şi îl vizitează periodic.

Citiţi şi: Constanţa: A ucis un om în bătaie

„Îi duc în fiecare săptămână câte ceva. Săptămâna trecută i-am dus îmbrăcăminte, aşternuturi, mâncare. Cum să-l las aşa să-l mănânce proştii ăia de acolo. Nu pot să-l las aşa. Chiar acum mă duc la el la penitenciar. O să-i dau nişte bani ca să aibă şi el”, a declarat Gheorghe Motruc, tatăl băiatului.
„Deţinerea este făcută în baza unui mandat de arestare preventivă. El şi-a recunoscut fapta. A pus-o pe seama unei tulburări  puternice. Pedeapsa nu va fi definitivă pentru că pronunţarea poate fi atacată cu apel şi recurs. În utlimă instanţă, cazul se poate judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a declarat judecător Gheorghe Popescu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dâmboviţa.

Ar putea fi eliberat condiţionat, în grija tatălui

Pentru că are circumstanţe atenuante, tânărul ar putea fi eliberat. Magistraţii iau în calcul faptul că este minor şi că era un copil liniştit atât la şcoală cât şi acasă. „Am adus ca probe la acest dosar, mai mulţi colegi de clasă ai băiatului, care au spus despre acesta că era un copil model, liniştit şi la locul său. El a avut atunci o cădere nervoasă pe faza că mama sa, care era mai mereu plecată la muncă în străinătate, îl certa tot timpul când se întorcea acasă. Are circumstanţe atenuante. Noi luăm în calcul două variante: ori va fi internat într-un centru de reeducare, unde va sta maxim doi-trei ani, ori poate fi eliberat condiţionat în grija tatălui său” spune avocatul lui Ionuţ, Vasile Bobeică.

„Aş de acord să îl iau eu să am grijă de el. Chiar asta i-am propus judecătorului. Acum rămâne de vâzut. Nu poate să stea atâta timp printre toţi deţinuţii că până la urmă e un copil. Am mai stat de vorbă cu el. Nu îşi explică ce a fost în capul lui atunci. El încă mai crede că a fost un vis” mai spune tatăl acestuia.

Pedeapsa maximă ar fi de cinci ani

Deşi fapta comisă de Ionuţ Savin este una deosebit de gravă şi se înscrie la omor callificat, avocatul băiatului spune că acesta nu poate primi mai mult de cinci ani de închisoare. „Cel mai probabil va fi dus într-un centru de reeducare pentru că nu ştii ce e în capul lui şi cum reacţionează. Nu îi poţi dau drumul acum. El şi-a recunoscut fapta dar nu te poţi baza pe asta. Oricum, pedeapsa maximă pentru el nu poate fi mai mare de cinci ani”, adaugă avocatul Vasile Bobeică.

Totul s-a întâmplat în data de 14 ianuarie. Adolescentul şi-a ieşit din minţi când a auzit că mama sa adoptivă nu i-a mai plătit internetul. Adriana Motruc a fost găsită fără suflare în apartament, de soţul ei, care se întorcea acasă pregătit pentru aniversarea de 16 ani. De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, băiatul a luat toţi banii pe care i-a găsit în casă, 350 de euro, 100 de lei şi a fugit. S-a dus glonţ la cel mai apropiat Internet Cafe, unde a stat patru ore să se joace Conter-Strike.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite