Târgovişte: Îşi dau la schimb ambulanţa deşi este nevoie de ea în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  Îşi dau la schimb ambulanţa deşi este nevoie de ea în judeţ
Târgovişte: Îşi dau la schimb ambulanţa deşi este nevoie de ea în judeţ

Trei primării din ţară s-au arătat interesate de ambulanţa de la Gura Ocniţei, nefolosită de autorităţi. În acelaşi timp, Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa ar mai avea nevoie de salvări.

O ambulanţă Mercedes stă degeaba de trei luni în curtea primăriei din Gura Ocniţei, în timp ce Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa are nevoie de mai multe salvări.

Serviciul de Ambulanţă ar mai avea nevoie de nouă ambulanţe pentru urgenţe.  „Noi am mai avea nevoie de B-uri (dotate pentru urgenţe – n.red.). A venit una, dar celelalte nu vor mai veni anul acesta. Ni s-a spus că din cauza recesiunii. Sperăm că vor veni la anul“, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa, Silviu Gotea.

Primăria din Gura Ocniţei s-a trezit peste noapte cu o ambulanţă venită tocmai din Germania. Donaţia nesperată i-a pus pe edilii comunei pe gânduri. De mai bine de trei luni, ambulanţa stă nemişcată în spatele primăriei. Săptămâna aceasta, edilii comunei au înregistrat-o la primărie ca pe o căruţă sau un tractor pentru a nu-i supăra pe donatorii care au revenit în comună.

Acum, reprezentanţii primăriei vor să facă schimb cu o altă comună care le-ar putea oferi o maşină cu braţ pentru intervenţii la reţelele electrice.

Trei primării o vor

Între timp, ca urmare a semnalelor din presă, primăriile Covasna şi Iaşi s-au arătat interesate de ambulanţa din comuna dâmboviţeană şi ar fi dispuse, după ce o vor vedea, să ofere la schimb maşina cu braţ hidraulic visată de edilii din Gura Ocniţei.

“Am primit telefoane şi de la Iaşi şi de la Covasna. Vor să vină să vadă ambulanţa”, a declarat viceprimarul Mihai Niţă.

O altă variantă ar fi să o doneze primăriei din Bucşani, care ar putea să o folosească pentru căminul de bătrâni, dar aceasta ar trebui să plătească dotările, adică 2.240 de euro.

“Firma din Germania ne-a întrebat dacă vrem să ne doteze ambulanţa şi am plătit pentru dotări 2.240 de euro. Dacă o donăm la Bucşani, trebuie să ne plătească dotările”,a adăugat Mihai Niţă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite