Irina Gheorghe, handbalista-vedetă de la Tătărani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Gheorghe
Irina Gheorghe

Adolescenta a fost selecţionată în echipa naţională de cadete a României. Îşi doreşte să ajungă o jucătoare de bază la Oltchim Râmnicu-Vîlcea.

Când fetele de vârsta ei se jucau cu păpuşile, Irina Gheorghe le-a spus părinţilor că ea vrea să facă sport de performanţă. Dorinţa copilei a fost literă de lege pentru soţii Gheorghe, aşa că au înscris-o la Clubul Sportiv Şcolar Târgovişte, la clasa de handbal a profesorului-antrenor Adrian Apostol.

„Eu mă axez foarte mult pe copiii care vin din mediul rural, deoarece sunt mai puternici. Nu sunt copii care au stat toată ziua în faţa calculatorului. Sunt obişnuiţi cu efortul, iar handbalul a devenit un sport foarte agresiv”, spune Adrian Apostol. Profesorul-antrenor este mândru de eleva sa, care a ajuns să joace la doar 14 ani în echipa naţională de cadete.

„Momentan, Irina activează la Clubul Sportiv Şcolar nr. 5 Bucureşti, sub atenta îndrumare a antrenoarei Covaci Maria. Noi aici, la Târgovişte nu am avut bani să ne înscriem în campionatul naţional anul acesta. Am decis să trimitem copiii către CSŞ nr. 5 Bucureşti şi către 1 Mai Ploieşti, ca să nu piardă anul competiţional. Este foarte important lucrul acesta. Sperăm ca anul viitor să avem şi noi suficienţi bani. Încercăm să ridicăm handbalul târgoviştean la un nivel cât mai sus”, afirmă Adrian Apostol.

Pune multă pasiune la fiecare meci

Deşi are doar 14 ani, Irina şi-a conturat foarte clar viitorul. Luptă să devină o handbalistă de renume în România. Apoi, ne mărturiseşte că vrea să facă performanţă ca antrenor de handbal.

„Mi-am sacrificat copilăria, însă nu regret nicio clipă. Îmi place ceea ce fac. De fiecare dată, joc cu plăcere. Pun multă pasiune la fiecare meci”, spune Irina. Adolescenta a reuşit să depăşească şi handicapul de a fi stângace. Ne mărturiseşte că cel mai mult au ajutat-o şedinţele individuale de pregătire la care a supus-o Adrian Apostol, primul său profesor-antrenor, iar handicapul său s-a transformat într-un atuu de forţă. Irina, care joacă pe postul inter dreapta, a devenit un pericol pentru apărarea echipelor adverse. 

„Până la urmă, a fost totul bine. Am ajuns să joc la Junioare I şi II, în condiţiile în care, după vârstă, mă încadrez pentru Junioare III”, ne dezvăluie cu mândrie adolescenta. Performanţa nu a schimbat-o însă. A rămas aceeaşi fată modestă, comunicativă şi prietenoasă.

„I-aş îndemna pe toţi copiii să facă sport, chiar dacă acest lucru presupune să laşi la o parte programul libertin şi să-ţi asumi responsabilităţi. Să munceşti mult. Cu siguranţă, nu vor regreta, aşa cum nici eu nu regret că am renunţat de timpuriu la păpuşi. Mă aşteaptă o carieră interesantă şi cred că nimic nu este mai important decât să ai un drum sigur croit în viaţă”, crede Irina.

Întrebări şi răspunsuri:
Ţi-a fost greu să tot schimbi şcoli şi colegi?
Cred că este singurul lucru care nu mi-a plăcut în perioada asta. Abia reuşeam să mă obişnuiesc la o şcoală şi trebuia să mă mut din nou. Am trecut însă peste aceste momente şi mi-am făcut prieteni peste tot. Ţin legătura cu foştii colegi. Şi de la Şcoala Tătărani, şi de la Şcoala Matei Basarab din Târgovişte. Îmi place să ne întâlnim, să stăm la poveşti, să depănăm amintiri.

Cum te privesc foştii colegi, în special cei de la Tătărani, că nu este la îndemâna oricărui copil de la ţară să reuşească?
Le place să se laude cu mine. Spun tuturor că au o colegă care a ajuns mare. Mă înţeleg excelent cu ei. Atunci când mă vait că am obosit, ei sunt cei care mă încurajează să nu mă dau bătută şi le mulţumesc pentru lucrul ăsta.

Ce îi place:
Îmi place handbalul atât de mult încât în timpul liber urmăresc la televizor meciuri, în special pe cele ale echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea. Îmi place să vin în week-end acasă, la Tătărani, să mă plimb pe dealuri, să merg prin pădure, să mă bucur de linişte. Îmi place ca oamenii să fie sinceri cu mine, să-mi reproşeze în faţă ce am greşit.

Ce nu îi place:
Nu îmi place matematica. Nu îmi plac oamenii care îi tratează de sus pe cei din jur, fiindcă se cred superiori. Nu îmi plac mincinoşii.

Profil:
Născută: 27 august 1996, Târgovişte
Studii: Elevă în clasa VIII la Şcoala Tamaş din Mogoşoaia
Familie: O soră mai mare


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite