Ionela Rotaru este bibliotecara care se implică în acţiuni de voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionela Rotaru
Ionela Rotaru

Tânăra este implicată într-un proiect care vizează siguranţa pe internet a tinerilor.

Târgoviştencei Ionela Rotaru îi place să ia parte la tot felul de activităţi şi acţiuni de voluntariat. Vrea să ştie cât mai multe, să înveţe ceva nou şi să contribuie la dezvoltarea personală atât a ei, cât şi a celor din jur. Lucrează ca secretar la Biblioteca Judeţeană, acolo unde şi-a dorit mereu să fie, printre cărţi şi a reuşit să se implice în toate activităţile desfăşurate de istituţie precum lansările de carte, saloanele de carte şi multe altele. Este voluntar al Organizaţiei „Salvaţi Copiii” într-un proiect care vizează furnizarea profesorilor, părinţilor şi copiilor/adolescenţilor de cunoştinţe şi instrumente pentru protecţia în acest nou mediu tehnologic - internetul, dar şi formarea bibliotecarilor din bibliotecile publice pentru oferirea acestor informaţii în centrele de internet cu acces public gratuit din biblioteci. „Activităţile la care iau parte reprezintă un plus la formarea mea permanentă, le fac cu mare plăcere şi cu multă implicare. Voluntariatul îmi ocupă timpul liber într-un mod plăcut, îi ajut cu mare plăcere pe cei care nu au posibilitatea să ajungă la informaţie şi nu numai”, mărturiseşte Ionela Rotaru.
A terminat Facultatea de Ştiinţe Umaniste, specializarea Biblioteconomie şi a ajuns la Biblioteca Judeţeană în urmă cu patru ani de zile, unde a ocupat postul liber de secretar. “Mergeam la biblioteca universităţii, astfel am aflat de postul liber şi nu am ratat ocazia. Aici, colegii mei m-au ajutat să mă integrez şi să înţeleg ce înseamnă o bibliotecă cu adevărat”, spune târgovişteanca.

Ce-i place
“Îmi place tot ce este nou şi, mai ales, îmi plac provocarile, fiecare lucru nou este o experienţă din care ai tot timpul de învăţat. Astfel, simţi că nu trăieşti degeaba. Îmi place să călătoresc şi mai ales să nu fiu niciodată singură.”

Ce nu-i place
Nu-mi plac nesimţirea oamenilor şi făţărnicia. De asemenea, nu-mi place falsitatea. Nu-mi plac roşiile, icrele şi ceapa. Nu mănânc niciodată roşii.

Profil.
Născută. 14 decembrie 1984, Găeşti.
Studii. Universitatea „Valahia” Târgovişte, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, specializarea Biblioteconomie.
Familie. Este căsătorită.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite