Ioana Brănescu mănâncă matematica pe pâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Brănescu mănâncă matematica pe pâine
Ioana Brănescu mănâncă matematica pe pâine

Fetiţa de 11 ani a câştigat toate concursurile de profil la care a participat, atât în judeţ, cât şi în ţară.

Pare o fetiţă  timidă, dar ascunde o personalitate puternică, un adevărat bulgăre de energie şi de talent. Este tare la matematică. Olimpică. A participat la toate competiţiile de profil şi a obţinut premii importante.

"Îmi place matematica. Am o satisfacţie deosebită atunci când termin o problemă pentru care m-am chinuit ore în şir să o rezolv. Este ceva deosebit pentru mine”, spune Ioana Brănescu.

Cu toate astea, Ioana nu vrea să devină matematiciană. Se gândeşte încă de pe acum să urmeze o facultate în cadrul Politehnicii. Se vede inginer, ca şi părinţii săi.

Exersează zilnic pianul, muzica fiind o altă pasiune a Ioanei


De la vârsta de 6 ani, Ioana studiază pianul. Este pasiunea ei.

„Nu vreau să fac carieră în muzică. Pur şi simplu, îmi place. Cânt în timpul liber. Merg la mătuşele mele, care stau la casă şi deţin un pian vechi de 100 de ani, ca să exersez zilnic. Cânt Bach, Mozart. Am încercat şi Beethoven, dar este mai greu”, ne mărturiseşte Ioana.

Toată lumea spune că fetiţa este un adevărat talent. A cântat pe scenă în cadrul multor spectacole. Munca şi talentul i-au fost recompensate cu premii pentru interpretare. Ioana a îmbrăţişat cu multă căldură şi literatura. Scrie şi citeşte mult.

„Sunt atrasă mai mult de proză, dar nu-mi plac descrierile lungi. Prefer să scriu aventură, acţiune, ceva care să te ţină încordat, care să te captiveze”, spune Ioana Brănescu.


Copila iubeşte şi animalele. Are la bunici o pisicuţă, iar la cabana de la Viforâta creşte doi câini ciobăneşti. Ioana, după ce a dichisit-o pe pisicuţa Cleo, a reuşit să câştige locul II la concursul de frumuseţe organizat de Şcoala „Mihai Viteazul” din Târgovişte, pentru animalele de companie ale elevilor.

Ce îi place:
Pe lângă matematică şi pian, îmi place foarte mult sportul. Tenis, baschet. Am fost trei ani şi la înot. De tenis m-am apucat mai de curând. Îmi place să vorbesc cu colegii, să mă plimb. Îmi place la munte, la mare. Îmi place să călătoresc. Am fost în Canada, în Turcia. Îmi place să citesc Jules Verne.

Ce nu îi place:
Nu-mi place să stau locului, să nu am o preocupare. Eu vreau tot timpul să fac ceva. Mă plictiseşte inactivitatea. Nu-mi plac oamenii care se prefac, care vor să pară altfel decât sunt.

Profil:
Nume: Ioana Brănescu
Născută: 6 ianuarie 1999, Târgovişte
Studii: Elevă în clasa a VI-a la Şcoala „Mihai Viteazul” Târgovişte
Familie: Singură la părinţi

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite