Investiţie. Stadionul “Eugen Popescu” se schimbă la faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile vor o pistă modernă după care tânjesc atât atleţii cât şi târgoviştenii care aleargă zi de zi pen tru întreţinere. Muncitorii au început lucrul şi vor schimba zgura veche de zeci de ani cu una nouă. Modernizarea le era mai mult decât necesară sportivilor de performanţă care în ultima vreme, au avut rezultate notabile atât în plan naţional cât şi internaţional.

Performanţa, în orice domeniu, cere condiţii bune atât logistice, cât şi materiale. Asta au înţeles şi autorităţile locale care se ocupă de latura sportivă şi au trecut la treabă. De aproape cinci decenii încoace, de pista de atletism a Stadionului Municipal “Eugen Popescu” din Târgovişte nu s-a mai ocupat nimeni. Nu a mai beneficiat de niciun fel de îmbunătăţire, cu toate că rezultatele tinerilor atleţi dâmboviţeni nu s-au lăsat aşteptate.

Oamenii din sport, Ciprian Iugulescu de la CSM Târgovişte şi Ciprian Prisăcaru de la CS Târgovişte şi-au dat mâna şi au gândit un proiect de anvergură care prevede înlocuirea pistei de atletism cu câteva straturi noi de zgură. “Pista asta nu a fost reamenajată niciodată de la crearea stadionului, adică 50 de ani. Se vor pune două straturi de zgură, de 8 milimetri înălţime. Competiţii mari nu putem organiza pentru că noi putem crea doar patru piste iar pentru competiţii la juniori avem nevoie de şase piste, iar la seniori, de opt. Am zis să facem măcar 4 piste moderne. În proiectul nostru s-a alăturat şi Primăria Târgovişte prin Clubul Sportiv Municipal (CSM)”, a declarat Ciprian Prisăcaru, directorul Clubului Sportiv CS Târgovişte.

Pista este împărţită între atleţi şi oameni de rând

Stadionul “Eugen Popescu” aparţine în prezent Primăriei Târgovitşe iar pista lungă de 400 de metri este în adminstrarea CS Târgovişte. Alianţa dintre cele două entităţi era mai mult decât necesară, având în vedere că valorea totală a investiţiei se ridică la 60.000 de lei. “Acolo se pregătessc sportivi de performanţă. În mod oficial mai au activitate şi studenţii şi echipa de fotbal, dar vin şi foarte mulţi târgovişteni. Unii se pregătesc pentru admiterea la poliţie, unii vin să alerge pentru ei. Pentru prima dată în istoria clubului, Consiliul Judeţean Dâmboviţa este foarte aproape să ne ajute cu baza materială. O să batem palma pentru nişte terenuri de tenis, pentur o sală de box şi pentru un sediu nou” , mai spune Prisăcaru.



Pe lângă o pistă modernă, târgoviştenii vor mai avea parte de o surpriză. O să se reamenajeje sectorul de tripu salt şi groapa de nisip.

Primarul Boriga, sportiv de “meserie”

Primarul Gabriel Boriga, se ştie, un iubitor al sportului, fost preşedinte al echipei de baschet feminin, MCM Târgovişte, a inspectat personal lucrările de pe “Eugen Popescu”.

Acesta speră ca în aproximativ două săptămâni, să se finalizeze lucrările la stadion, perioadă în care vechea pistă va fi şi decapată, şi umplută cu straturile de zgură.  E vorba de o contribuţie de 50% din partea CST şi de 50% din partea CSM. Valoarea lucrărilor se ridică la 60.000 de lei. Deocamdată ne ocupăm doar de pistă. Urmează şi tribuna a doua a stadionului, dar este în conservare acum. Se va realiza un studiu de rezistenţă a grinzilor şi a stâlpilor. Acum nimeni nu are voie să se apropie de ea”, a spus Gabriel Boriga.

În fiecare zi, pista va fi ocupată de sportivii de la secţia de atletism a Clubului Sportiv, în intervalele orare 08.00 – 10.00 şi 17.00 - 19.00. În rest, oricine vrea să alerge, este binevenit.

image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite