Investiţie: WC-urile ecologice, de două ori mai scumpe la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toaleta de...8000 de lei
Toaleta de...8000 de lei

Internetul abundă de oferte cu 2.500 de lei, dar administraţia oraşului a cheltuit 8.000 de lei pentru o toaletă din plastic.În Parcul Mihai Bravu, recepţionat în această vară, toate obiectele de mobilier, de la bănci şi coşuri de gunoi la locurile de joacă pentru copii, au fost plătite cu bani grei.

Primăria Târgovişte a cheltuit sume astronomice pentru mobilierul din Parcul Mihai Bravu, situat pe malul Ialomiţei, la ieşirea de nord a oraşului. Dacă adăugăm şi faptul că în noua grădină publică abia ajung cinci târgovişteni zilnic, în general pescari împătimiţi, putem concluziona că s-a făcut risipă de bani publici.

„Eu vin aproape în fiecare zi în zonă. Sunt pensionar şi îmi place să mă recreez la un pescuit. Vă mărturisesc sincer că nu am văzut doi-trei oameni care să se plimbe prin acest părculeţ. E păcat. Înainte înţelegeam de ce nu se plimbau pe aici, că erau numai bălării, dar acum e frumos. Probabil însă că târgoviştenilor nu le place mersul pe jos şi e ceva drum până aici”, spune un bătrân pescar.

Preţuri astronomice pentru investiţii spre... niciunde

În ultima şedinţă ordinară de lucru, consilierii locali au aprobat includerea bunurilor ce alcătuiesc parcul în domeniul public al municipiului şi darea lor în administrare către Direcţia de Salubritate şi Direcţia de Construcţii Edilitar-Gospodăreşti din cadrul Primăriei Târgovişte.

Votul a decurs fără semne de întrebare, chiar dacă se specifica în proiectul de hotărâre că un banal coş de gunoi a costat 620,14 lei, iar un WC ecologic nu mai puţin de 7.793,17 lei. Peste canalul Iazul Morilor au fost construite trei podeţe: câte unul la intrările dinspre Arhiepiscopie şi Halta Teiş, iar cel de-al treilea în zona Serelor Târgovişte. Cel din urmă pod, în valoare de 23.346,80 de lei, nu are utilitate. Îl traversezi şi te opreşti în dreptul unei porţi încuiate cu lacăt.

Podeţ spre...nicăieri

„Aşa ceva nu am mai văzut. Cum să investeşti atâţia bani într-o punte, că ăsta numai a pod nu seamănă, pe care nici măcar nu o putem folosi. Asta o fi probabil intrarea lor secretă în parc, de ţin poarta încuiată”, s-a exprimat, revoltat, un târgoviştean din Cartierul Suseni, care este nevoit să ocolească tocmai pe la Piaţa Doi Brazi sau pe la Halta Teiş, dacă vrea să ajungă în părculeţul din spatele casei.

Sistemul subteran de irigat aferent Parcului Mihai Bravu a costat şi el 73.027,87 lei, iar pentru reţeaua electrică s-au plătit 193.439,37 lei. Din păcate, deja au apărut stricăciunile la stâlpii de iluminat, parcul nefiind păzit.

S-au mai amenajat pe malul Ialomiţei, două spaţii de joacă pentru copii, care mai de care mai scump. Cel mic a costat 31.767,05 lei, iar cel cu căsuţă se apropie de 40.000 de lei.


Parcul este înghiţit de ape

În luna iunie 2010, aleşii târgovişteni au aprobat un studiu de fezabilitate pentru consolidarea malurilor râului Ialomiţa pe o lungime totală de 300 de metri. Investiţia ajunge la 2,3 milioane de lei. Conform proiectului, trebuie să se realizeze ziduri de gabioane placate şi perete din beton. Asta în condiţiile în care pentru înfiinţarea Parcului Mihai Bravu s-au cheltuit 1,034 de milioane de lei.

Lacăt la capul podului
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite