Investiţie: Teren de fotbal în satul cu... bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sat, de obicei, dăinuie liniştea. Fiecare îşi vede de treaba lui, iar viaţa curge monoton. De câteva zile însă este agitaţie. Oamenii se închină şi privesc spre islazul comunal. Păşunea este răvăşită de lamele escavatoarelor. Se construieşte un teren de fotbal.

„Asta ne trebuia nouă? Cine să joace? La noi nu prea mai sunt tineri. Au plecat la muncă prin străinătăţuri sau la oraş”, spune o bătrână care se uita trist spre lama buldozerului. Pe undeva, localnicii au dreptate. La ce trebuia pentru 160 de familii ditamai baza sportivă, în care se vor investi peste 400.000 lei. În Bumbuia, nici măcar şcoală nu mai există. Oamenii au aflat că se vor cheltui sume mari de bani. „Acum, în vremuri de criză, ar fi putut fi folosiţi pentru altceva. Mai bine făceau reţea de apă potabilă, că nu avem”, ne-a declarat un localnic.

„Este un scandal creat artificial”
Pe sătenii din Bumbuia i-a durut cel mai mult când au văzut că stejarul de peste 200 de ani din mijlocul islazului a fost doborât fără milă. „Ne-au tăiat stejarul secular. Făcea parte din viaţa noastră. Se aduna lumea la umbra sa. Petreceam în zilele de sărbătoare. Se organizau hore”, spune un bătrân din Bumbuia. Autorităţile locale susţin că investiţia este una oportună, iar scandalul a fost creat artificial. „Construim o bază sportivă cu fonduri guvernamentale. Proiectul este depus din 2008. Acum a venit aprobarea, am făcut licitaţia... Bătrânii sunt împotrivă. Tinerii însă fac presiuni să o finalizăm mai repede. Am vrut să ridicăm această bază sportivă în satul de centru, Gura Foii, însă nu am avut la dispoziţie suficient teren”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Laurenţiu Bârdeş, viceprimarul comunei Gura Foii.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite