Învăţământul de excelenţă este certificat la Şcoala „Vasile Cârlova” din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. Tatiana Costache, directorul instituţiei
Prof. Tatiana Costache, directorul instituţiei

Instituţia de învăţământ a obţinut diplome acordate de Ministerul Educaţiei şi Guvernul României şcolilor de prestigiu din ţară. Directorul Tatiana Costache ne prezintă în linii mari una dintre cele mai vechi unităţi de învăţământ din municipiu şi planurile de dezvoltare a şcolii.

La 20 iulie 1833,  profesorul Mihalache Drăghiceanu deschidea în mod festiv prima Şcoală Naţională din Târgovişte. La început a fost Şcoală Primară, apoi Şcoala Nr.1 de băieţi, în anul 1956 a devenit Şcoala mixtă de 7 ani, iar în cele din urmă Şcoala generală cu clasele I-VIII. La 21 ianuarie 1960 i se va atribui numele poetului Vasile Cârlova. “Şcoala “Vasile Cârlova”,  cunoscută şi sub numele de Şcoala Nr. 1, a fost şi este o instituţie de prestigiu în rândurile şcolilor dâmboviţene. O arată şi diplomele obţinute: în 2010, Dipolmă  de Excelenţă Instituţională,  acordată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, iar în 2008, Diplomă de Excelenţă pentru rezultatele obţinute în pregătirea elevilor olimpici, din partea Guvernul României”, spune prof. Tatiana Costache, directorul instituţiei. În ultimii 15 ani, elevi ai şcolii au obţinut premii importante la concursurile şcolare şi extraşcolare la discipline precum matematică, limba şi literatura română, fizică, geografie, istorie, dar şi la sport. Aceste rezultate au adus şcolii anumite premii: diplomă la concursul European Cangurul de matematică aplicată pentru rezultatele elevilor, diplomă la concursul Invest pentru rezultatele elevilor şi diplomă de excelenţă la limba şi literatura română profesoarei Maria Dinulescu.

Planuri, la aproape 180 de ani de la înfiinţare

Şcoala dispune de 6 săli de clasă dotate cu mobilier nou ergonomic; 4 cabinete ( informatică, matematică, limbi străine  şi geografie) -dotate cu mobilier nou ergonomic; 2 laboratoare de fizică/chimie, biologie; sală de sport reabilitată în vara anului 2010 şi teren de sport; mijloace audio-vizuale : calculatoare, un DVD palyer, 3 videoproiectoare , 2 televizoare. etc.; staţie de amplificare şi  instrumente muzicale; încălzire centrală; grupuri sanitare noi şi moderne; 2 spatii, in curs de amenajare, pentru programul „After school” ; sistem de supraveghere video.
Şcoală cu tradiţie, pe băncile căreia au fost formaţii mii de elevi, “Vasile Cârlova” va împlini, în 2013, 180 de ani de la înfiinţare. Până atunci, se continuă dezvoltarea şcolii, atât din punct de vedere al calităţii procesului educativ, cât şi în plan didactico-material. “Planul  de dezvoltare al şcolii are în vedere realizarea unui nou corp de clădire cu sprijinul consiliului local, creşterea din punct de vedere numeric, dar şi calitativ a colectivului de elevi, extinderea sistemului de supraveghere cu camere video şi amenajarea sălilor de clasă cu mijloace tehnice moderne : calculator, videoproiector, televizor etc”, a dezvăluit prof. Tatiana Costache.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite