Întreceri şi lecţii prin telescop de Ziua Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii sunt aşteptaţi să petreacă 1 mai prin mişcare şi observaţii astronomice. „Crosul Tineretului” va avea loc în Parcul Chindia, în timp ce pe Platoul Prefecturii membrii SARM vor desfăşura acţiuni educative.

Direcţia Judeţeană de Tineret îi provoacă pe adolescenţii dâmboviţeni la mişcare şi de ce nu, la distracţie. Sărbătorită chiar de ziua muncii, Ziua Tineretului  va începe în forţă prin organizarea concursului “Crosul Tineretului”. Aşadar, tinerii care nu doresc să petreacă de 1 mai cu obişnuitele grătare cu mici şi fripturi pot alege o variantă mai sănătoasă şi mai practică. Direcţia Judeţeană de Tineret Dâmboviţa organizează în Parcul Chindiei un cros pentru adolescenţi. Cei care vor să se înscrie o pot face chiar şi în dimineaţa concursului, iar acţiunea se va desfăşura separat pentru fete şi baieţi, pe trei grupe de vârstă, respectiv 13-14 ani, 15-16 ani si 17-18 ani.

O sută de adolescenţi înscrişi
 Deşi în anii anteriori, Parcul Chindia găzduia o serie de numeroase activităţi, anul acesta, din lipsă de fonduri direcţia s-a rezumat doar la două manifestări.  „Din păcate nu am reuşit să organizăm prea mult. A trebuit să ne limităm la câteva acţiuni care nu necesitau bani, deoarece nu am primit fonduri deloc. Direcţia de Sport şi Primăria Municiupiului asigură premiile câştigătorilor, apa minerală şi sucurile. Este al treilea an de când se organizează acest cros în parc, iar până acum avem deja o sută de tineri care doresc să participe. Aşteptăm toţi târgoviştenii să vină să-i susţină, la ora 10.00”, declară Petre Ion, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Tineret
 Fetele vor avea de parcurs 800 de metri, iar băieţii 1500 de metri, iar organizatorii vor acorda diplome concurenţilor clasaţi pe primele 6 locuri.
“M-am înscris şi anul acesta pentru că anul trecut am câştigat locul II. Îmi doresc să fiu prima acum. Traseul nu mi se pare dificil, mai ales că în fiecare weekend atunci când este frumos, alerg în parc. Îmi pare rău că nu se mai fac şi alte întreceri, ştiu că în 2009 am participat şi la concursul de biciclete”, spune Andrada Ştefan, o târgovişteancă de 17 ani.

10 ore de observaţii astronomice
Cei care cred că alergatul nu reprezintă punctul lor forte, au o alternativă de a petrece timpul într-un mod plăcut şi educativ. Tinerii dâmboviţenii sunt invitaţi să participe la acţiunea "Educaţie prin astronomie” pe platoul Prefecturii, unde au ocazia să afle o parte din tainele astronomiei. Membrii SARM, în frunte cu preşedintele, Vali Grigore, vor proiecta şi vor face observaţii astronomice pentru iubitorii stelelor, între orele 1,00 si 23,00.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite