Târgovişte: Interzis pentru şoferi pe trotuar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  Interzis pentru şoferi pe trotuar
Târgovişte: Interzis pentru şoferi pe trotuar

Maşinile parcate pe trotuar, mai ales în zona centrală, reprezenta o mare problemă pentru pietoni. Din fericire, de astăzi, pe bulevardul Independenţei, şoferii nu mai au cum să încalece trotuarul. Autorităţile au pus în sfârşit stâlpi la capătul trotuarelor de pe bulevardul Independenţei.

Şoferii care obişnuiau să parcheze în centru, direct pe trotuar, trebuie să se gândească bine, de astăzi, la un alt loc de parcare. Asta pentru că, oricât de mult ar vrea să tragă maşina chiar în faţa unui magazin sau la scara blocului, nu vor mai putea din cauza stâlpilor montaţi de primărie.

La capetele trotuarelor de pe bulevardul Independenţei au fost amplasaţi stâlpi înalţi de un metru pentru ca şoferii să nu îşi mai poată urca maşinile pe spaţiile dedicate pietonilor. Măsura luată de Primăria Târgovişte este foarte apreciată de pietoni, dar mai puţin lăudată de şoferi.
„E foarte bine că s-au gândit la asta. Nu mai aveam pe unde să trec cu căruţul. Era trotuarul pentru maşini, nu pentru pietoni. Aici, în zona Minisat, era mereu plin de maşini parcate“, spune Andreea Toader, o târgovişteancă de 34 de ani.

Şoferii nu sunt deloc încântaţi de măsura luată. „Nu vreau să parchez în altă parte. Dacă aici am nevoie, de ce nu pot să urc trotuarul. Nu stau mult şi trebuie să aduc marfă la magazin“, spune unul dintre şoferii abonaţi la parcarea pe trotuar.
Alţii, însă, recunosc că procedau greşit. „Am parcat şi eu pe aici şi acum îmi dau seama că e mai bine să nu ne dea voie. E foarte frumos şi e spaţiu fără maşini parcate pe acest trotuar“, spune Alexandru Diaconu, un şofer de 27 de ani.

Primarul Gabriel Boriga a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, că măsura a fost luată pentru ca pietonii să poată merge liniştiţi pe trotuare. „Nu se poate ca o femeie cu copilul în cărucior să trebuiască să ocolească maşinile parcate pe trotuar“, a explicat primarul Gabriel Boriga.

Şoferii nu au nicio scuză

Cei care parchează pe trotuar în cartierul Micro 8 nu au nicio scuză pentru gestul lor. În parcarea proaspăt amenajată în spatele blocurilor, pe strada paralelă cu Bulevardul Independenţei, există multe locuri de parcare goale în fiecare clipă. Cu toate acestea, pentru a nu merge mult pe jos, unii dintre şoferi alegeau să parcheze automobilul chiar în faţa magazinului sau a scării de bloc. Stâlpii montaţi de primărie, însă, nu le va mai permite să urce pe trotuar.

Autorităţile spun că vor căuta şi alte zone unde şoferii şi-au făcut un obicei din a parca maşina pe spaţiul destinat pietonilor şi vor amplasa stâlpi şi acolo.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite